Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

12.03.10.

Poziv za dostavu radova

Poziv studentima za suradnju sa studentskim časopisom "mali Levijatan"

Poštovani

Obraćamo Vam se s molbom da upoznate svoje studente s mogućnosti suradnje vaših studenata i časopisa „mali Levijatan“.

Studentski časopis „mali Levijatan“ postoji od 2006. godine kao realizacija ideje tadašnjih studenata Fakulteta političkih znanosti koja je trebala promicati politologiju kao studij zainteresiranim kolegama s drugih fakulteta. Omogućavajući studentima zainteresiranima za znanost prostor za izražavanje, „mali Levijatan“ pomaže i u objašnjavanju često nejasno definiranog identiteta studenata društvenih znanosti. Isto tako, cilj nam je promicati, kroz prezentaciju kvalitetnih studentskih radova, politologiju, kao relativno mladu znanstvenu disciplinu.

Prvi broj časopisa dobio je odlične ocjene i nominaciju za Državnu nagradu za promicanje znanosti, a težnja kvalitetnom radu nastavila se i nastavlja se kroz iduće brojeve.

Danas je „mali Levijatan“ časopis čiji se objavljeni prilozi referiraju u nekoliko hrvatskih i inozemnih baza podataka (Hrčak, International Political Science Review, Central and Eastern European Online Library), a obuhvaćaju područja, ne samo politologije, već i sociologije, ekonomije, prava, filozofije, psihologije i povijesti. Posebno njegujemo tradiciju meñunarodne suradnje, kako studenata-autora, tako i članova akademske zajednice.

Imate li prijedlog nekog rada, rad ili pitanje vezano za sam časopis, obratite nam se na: info.levijatan(at)gmail.com

Uredništvo