Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

07.12.09.

mr. sc. Sabini Vidulin-Orbanić dodijeljena nagrada Ivan Filipović

"Nagradu Ivan Filipović" dodjeljuje Republika Hrvatska, odnosno Odbor nagrade "Ivan Filipović", a priprema Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju.
U Zagrebu je, 3. prosinca 2009. godine, u palači Dverce, održano svečano uručenje „Nagrade Ivan Filipović“ za 2008. godinu.
Mr. sc. Sabina Vidulin-Orbanić, predavačica na Odjelu za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile dobila je godišnju nagradu za značajna ostvarenja tijekom godina rada u školi i na fakultetu, s osobitim osvrtom na 2008. godinu, u području odgoja i obrazovanja.
Jedina je nagrađena iz Pule i Istre.

Prof. dr. sc. PETAR SELEM, predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora uručio joj je prestižnu nagradu, a čestitali su joj i ministar znanosti obrazovanja i športa, dr. sc. RADOVAN FUCHS te članovi Odbora.
     
Suvremenim pristupom i načinom rada u osnovnoj školi i na fakultetu podigla je razinu glazbene nastave u Hrvatskoj. Uspješno je i kvalitetno realizirala nastavu glazbene kulture, a iznimne rezultate pokazala je u izvannastavnim aktivnostima, zbog čega ju je Agencija za odgoj i obrazovanje promovirala u učitelja mentora i učitelja savjetnika.
Svojim savjetima i stručnim demonstracijama utjecala je na rad mnogih učitelja glazbe. Održavala je stručno-pedagošku praksu i ogledna predavanja studentima glazbe, bila mentorica pripravnicima u okviru stručnog ispita, voditeljica stručnog vijeća Županije istarske i voditeljica glazbene nastave za hrvatske škole u inozemstvu.
Održala je više od šezdeset stručnih predavanja, prezentacija i radionica na skupovima, konferencijama i kongresima (među)županijske, državne i međunarodne razine. Recenzirala je udžbenike i priručnike za glazbenu kulturu, Poticajni program glazbene kulture za predškolski uzrast i priručnik Glazba na računalu.
Član je stručnog povjerenstva za održavanje stručnih ispita, predsjednica odbora Prvog međunarodnog simpozija glazbenih pedagoga, izvršna producentica Malog Histria festivala.
Objavila je knjigu o izvannastavnim aktivnostima, devet znanstvenih članaka i devet stručnih članaka u poznatim časopisima i zbornicima te tri nosača zvuka s učenicima iz OŠ Vladimira Nazora.
Urednica je zbornika Glazbena pedagogija u svjetlu sadašnjih i budućih promjena supervizor novog nosača zvuka s pjesmama za djecu predškolskog uzrasta.