Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

11.01.12.

Nastup harmonikaškog orkestra Odjela za glazbu u Mariboru

Na otvaranju manifestacije „Maribor Europska prijestolnica kulture 14.01.2012.

Evropska prijestolnica kulture naziv je kojeg Evropska unija prema posebnoj proceduri dodjeli jednom ili više gradovima svake godine. Odabrani grad nositelj je tog zvučnog imena u određenoj kalendarskoj godini  te se tamo i izvede mnoštvo značajnih kulturnih događaja. Za 2012. godinu kao grad Europske prijestolnice kulture izabran je Maribor u Sloveniji. (http://www.maribor2012.info)

Harmonikaški orkestar Odjela za glazbu je uz harmonikaške orkestre Akademije za glazbu u Ljubljani, Akademije iz Graza te Konzervatorija za glazbu iz Maribora pozvan na svečano otvorenje te manifestacije koja će se održati 14.01.2012.
Na koncertu će izvoditi djela renomiranog slovenskog skladatelja Roka Goloba napisana posebno za taj događaj.
Na svečanosti prisustvovati će najviši dužnosnici iz područja političkog i kulturnog života Slovenije i EU , a cijela će se svečanost direktno prenositi u 20.00 sati putem Eurovizije.

Radi se o zaista značajnom nastupu harmonikaškog orkestra Odjela za glazbu kao i promociji Sveučilišta J. Dobrile u Puli, Grada Pule te cijele Istarske županije obzirom na jako opširnu međunarodno medijsku popraćenost cijelog događaja.


SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE U PULI
Odsjek za klasičnu harmoniku
Predstojnik odsjeka Borut Zagoranski, doc.

U Puli, 10. siječnja 2012. godine