Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

15.01.10.

Državna matura i upisi 2010./2011. akademskoj godini

Prijave ispita državne mature započele su početkom prosinca 2009. i traju do 31. siječnja 2010. godine, a provode se putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU).

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli sve pristupnike koji žele upisati I.godinu preddiplomskoga     sveučilišnog ili integriranoga preddiplomskoga i diplomskog studija te stručnog studija, počevši od ak.god. 2010./2011., a koji nisu položili državnu maturu moraju se javiti u Nacionalni centar na polaganje ispita iz predmeta čije rezultate će Sveučilište koristiti u svrhu rangiranja kandidata pri upisima na studijske programe. 

Pristupnici koji nisu položili državnu maturu moći će podnijeti prijavu za upis studijskog programa i bez polaganja ispita iz predhodnog stavka, ali u tom slučaju ne ostvaruju bodove koji se odnose na taj dio vrednovanja.
Osnovne informacije o prijavama ispita iz državne mature te prijavama za upis na studijske programe Sveučilišta  Jurja Dobrile u Puli možete pogledati u Brošuri za državnu maturu i na mrežnim stranicama:

- Nacionalni informacijski sustav prijava na visoka učilišta
  (NISpVU),
- Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO),
- Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO),
- Informacije o državnoj maturi,
- Portal za škole,
- Preglednik studijskih programa, Agencija za znanost visoko
  obrazovanje (AZVO),
- Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ).