Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

27.11.09.

Poruka rektora svim studentima

Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Od ponedjeljka traje sprječavanje odvijanja nastave na svim odjelima i studijima našega Sveučilišta, u organizaciji Nezavisne studentske inicijative, blokada kojoj je prvenstveni cilj potpuno javno financiranje javnog obrazovanja za sve one koji zadovolje uvjete upisa i izvršavaju obveze studija.

Postizanje toga cilja, kao i traženje doma i menze, te standardizacije studiranja po tzv. „bolonjskom procesu“ je i u interesu cijeloga Sveučilišta. I Rektorski zbor se izjasnio na taj način. S naše strane nastojimo da izgradnja  studentskog restorana i studentskog doma počne što prije, a stalno rješavamo i probleme koji izviru iz tzv. „bolonjskog procesa“

Dugotrajna blokada nastave nije dobro ni jedino sredstvo ostvarivanja ciljeva, ali problem legitimnosti inicijative i uzurpiranja prava manjine nad većinom je teorijske naravi i ne ostavlja nam prostora iznalaženju odgovarajućeg pravičnog rješenja.

Zato POZIVAM SVE STUDENTE Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli da se o problemu sprječavanja nastave uključe u raspravu o ciljevima i metodama s kojima je cijelo Sveučilište suočeno: ne izjašnjavajte se pojedinačno, u privatnim razgovorima ili u malim skupinama, na internetskim forumima, već se s neistomišljenicima suočite NA SVEUČILIŠTU, jer o Sveučilištu i sveučilišnom životu se radi.
 
Rektor
Prof. dr. sc. Robert Matijašić