Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

13.02.13.

Izvješće „State of play of the European Qualifications Framework implementation“

Studija pripremljena za Odbor za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta

Europski kvalifikacijski okvir (EKO) za cjeloživotno učenje, instrument koji je ustrojen u kontekstu europske suradnje na području obrazovanja i osposobljavanja, namijenjen je promicanju radničke i studentske mobilnosti i cjeloživotnog učenja.

Preporuke Europskog parlamenta i Vijeća od 23. travnja 2008. godine (2008/C111/01), o donošenju Europskog kvalifikacijskog okvira za cjeloživotno učenje, pozivaju države članice Europske unije da usvoje EKO i da, do 2010. godine, povežu svoje nacionalne kvalifikacijske okvire ili sustave s razinama Europskog kvalifikacijskog okvira. Nadalje, do 2012. godine sve bi nove kvalifikacije (certifikati, diplome i Europass dokumenti) trebale sadržavati poveznice na odgovarajuću razinu EKO-a.
Izvješće "State of play of the European Qualifications Framework implementation" donosi neovisnu procjenu činjeničnog stanja u provedbi EKO-a i pridonosi radu Odbora za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta u predstojećim raspravama o provedbi europskih strategija Obrazovanje i usavršavanje 2020. i Europa 2020.

Izvješće možete pročitati u datoteci u nastavku.