Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

02.07.15.
Novosti

Pokreće se Diplomski sveučilišni studij latinskog jezika i rimske književnosti - dvopredmetni (smjerovi: znanstveni i nastavnički)

Od akademske godine 2015./2016.

Potvrdom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta od 9. lipnja 2015. potvrđen je upis Diplomskog sveučilišnog studija Latinski jezik i rimska književnost (dvopredmetni) u Upisnik studijskih programa čime je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli steklo pravo izvođenja navedenog studijskog programa. Studij će se izvoditi u sjedištu visokog učilišta, u trajanju od dvije godine. Završetkom se studija stječe 120 ECTS bodova.­

Uvjeti upisa: Pravo upisa na diplomski studij imaju sljedeći kandidati:

Nastavnički smjer diplomskog studija latinskog jezika i rimske književnosti mogu upisati prvostupnici sa završenim najmanje trogodišnjim studijem latinskog jezika i rimske književnosti na bilo kojem sveučilištu u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu.

Znanstveni smjer diplomskog studija latinskog jezika i rimske književnosti mogu upisati svi prvostupnici sa završenim barem trogodišnjim studijem latinskog jezika i rimske književnosti u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu, te prvostupnici sa završenim barem trogodišnjim studijem neke moderne ili klasične filologije ili bilo kojeg drugog humanističkog studija u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu.

 

Kandidati koji nisu završili preddiplomski studij latinskog jezika i rimske književnosti polažu prijemni ispit na kojem trebaju dokazati vladanje latinskim jezikom na razini prvostupnika latinskog jezika (trogodišnji studij). Test ispituje razinu znanja latinske gramatike, sposobnost prevođenja teksta s latinskog na hrvatski te znanja vezana uz rimsku književnost i antičku civilizaciju.

Upis na studij provest će se sukladno Natječaju.