Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma

12.02.13.

Javni poziv

Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

JAVNI POZIV

za dostavu prijava za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, Centru za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma


Članak 1.
Na temelju Zakona o poticanju zapošljavanja („Narodne novine“ br. 57/12, 120/12), a u cilju korištenja mjere "Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa" putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe u Puli (u nastavku: HZZ), Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma iskazuje interes i potrebu za prijem polaznika za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.


Članak 2.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma iskazuje interes i potrebu za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa (u daljnjem tekstu: stručno osposobljavanje) u Centru za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma (administrativni i stručni poslovi) putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe u Puli (u daljnjem tekstu: HZZ).

Uvjete za prijavu na ovaj Javni poziv ostvaruju

nezaposlene osobe bez radnog iskustva u zvanju za koje su se obrazovale, osobe koje se u evidenciji tijela nadležnog za vođenje evidencije o nezaposlenima, kao nezaposlene osobe vode duže od trideset dana i koje bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog staža u mirovinskome osiguranju, nemaju više od jedne godine staža u zvanju za koje su se obrazovale, odnosno evidentiranog staža ostvarenog po toj osnovi kod tuzemnog ili inozemnog nositelja obveznog mirovinskog osiguranja.


Članak 3.
Stručno osposobljavanje odvijat će se u trajanju od 12 mjeseci, u punom radnom vremenu, pet 8-satnih radnih dana tjedno, kako slijedi:

Stručni suradnik u Centru

Izvršitelja: 2

Potrebna stručna sprema: završen sveučilišni preddiplomski studij povijesti i sveučilišni diplomski studij povijesti, odnosno osobe koje su stekle zvanje sveučilišni prvostupnik/ca povijesti i magistar/ra povijesti (VSS)


Članak 4.
Kandidati/kinje koji/e ispunjavaju tražene uvjete dužni/e su uz prijavu dostaviti:
- životopis
- presliku dokaza o hrvatskom državljanstvu
- presliku diplome o stručnoj spremi
- presliku radne knjižice (stranice 1, 2 i 3 te podaci o zaposlenju i stažu)

Prilozi mogu biti u originalu ili preslikama koje ne moraju biti ovjerene, ali su kandidati/kinje prije zaključivanja ugovora dužni/e dostaviti na uvid originalne dokumente.

Prijave s dokazima o ispunjavanju traženih uvjeta dostavljaju se zaključno do 19. veljače 2013. na adresu: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma, Zagrebačka 30, 52100 Pula s naznakom „Prijava na Javni poziv“.


Članak 5.
Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa obavlja se:
- na temelju pisanog ugovora o stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa
- prema programu stručnog osposobljavanja za rad
- pod vodstvom mentora

Prije sklapanja ugovora kandidati/inje mogu biti pozvani/e na razgovor.
Polaznici/ce stručnog osposobljavanja nemaju status službenika i nisu u radnom odnosu.
Doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i zaštitu na radu snosi HZZ.
Polazniku/ci stručnog osposobljavanja za rad Hrvatski zavod za zapošljavanje isplaćuje novčanu pomoć u visini neoporezivog dijela studentske stipendije koja trenutno iznosi 1.600,00 kn mjesečno po potvrđenoj prisutnosti stručnom osposobljavanju za rad.

Hrvatski zavod za zapošljavanje ne isplaćuje novčanu pomoć polazniku/ci stručnog osposobljavanja za vrijeme privremene nesposobnosti za rad ili izostanka s programa stručnog osposobljavanja.


Članak 6.
O rezultatima javnog poziva svi/e kandidati/inje bit će obaviješteni/e pisanim putem.