Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

03.01.14.

Završena javna rasprava o Nacrtu prijedloga Pravilnika o mjerilima i načinu korištenja vlastitih i namjenskih prihoda javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta

30. prosinca 2013.

Pravilnik o mjerilima i načinu korištenja vlastitih i namjenskih prihoda javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta provedbeni je propis koji donosi ministar nadležan za znanost, obrazovanje i sport, a uz prethodnu suglasnost ministra nadležnog za financije.

Ministar Pravilnik donosi na temelju članka 38. stavka 4. te članka 40. stavka 3. Zakona o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu ("Narodne novine", broj 152/13). Pravilnikom se uređuju mjerila i način korištenja vlastitih i namjenskih prihoda javnih visokih učilišta (i javnih znanstvenih instituta.

Javna rasprava bila je otvorena od 1. kolovoza do 15. rujna 2013. godine, a cilj je bio prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o predloženome Nacrtu prijedloga Pravilnik o mjerilima i načinu korištenja vlastitih i namjenskih prihoda javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta.

Analiza javne rasprave dostupna je OVDJE.