Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Muzička akademija u Puli

Koncertna i umjetnička djelatnost

Muzička akademija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli jedina je sveučilišna glazbena institucija u cijeloj Istri. Zadaća nam je stoga koncertnim i umjetničkim aktivnostima  njegovati glazbeni izričaj i utirati put novim stremljenjima i promišljanjima u glazbi. Koncertima, projektima i multimedijalnim događanjima u suradnji s partnerskim institucijama i akademijama želimo svojim studenticama i studentima omogućiti razvijanje i usavršavanje njihovih vlastitih interpretativnih i umjetničkih koncepata i promišljanja. Istovremeno, nastupima eminentnih umjetnica i umjetnika želimo pridonjeti kvaliteti i intenzitetu glazbenog i kulturnog života grada Pule, Istarske županije i cijele regije.

Brojnim događanjima i nastupima tijekom Akademske koncertne sezone studentima se pruža jedinstvena prilika da vlasitim nastojanjima i praktičnim radom spoznaju smjernice nužne, ali skrivene  u beskrajnom prostoru prožimanja umjetnosti, glazbe, kulture i znanosti. Veliki nam je izazov voditi ih na tome putu istovremeno ih naobražavajući i preobražavajući u umjetnike, pedagoge i znanstvenike.

Studentima je tijekom Akademske koncertne sezone pružena prilika nastupanja solistički, u komornim ansamblima i/ili kao dio korpusa Akademskog harmonikaškog orkestra ili Akademskog mješovitog zbora.  Repertoar je pomno odabran, a sastoji se od bisera glazbene literature te kapitalnih skladbi različitih stilskih epoha – od rane glazbe sve do praizvedbi djela suvremenih skladatelja.