Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Muzička akademija u Puli

Akademska koncertna sezona

Nakon osnivanja Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, te u minulom periodu povremenog organiziranja koncerata, tadašnji Odjel za glazbu uspio je već u akademskoj 2006./2007. godini organizirati početak akademske koncertne produkcije, prije svega naših studenata (solistička, komorna, zborska i orkestralna), te drugih sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Nadamo se da ćemo ovakvim pristupom promovirati naše studente, izvođače iz Pule, Istre i Hrvatske, upoznati strane izvođače te tijekom cijele godine ispuniti koncertni glazbeni život, prije svega Puležana.

Dekan Muzičke akademije u Puli

prof. mr. art. Bashkim Shehu

 

Akademskom koncertnom sezonom želja nam je još snažnije pozicionirati Akademiju u glazbenom, kulturnom i umjetničkom prostoru grada Pule, ali i cijele Istarske županije čineći ga prepoznatljivim, inovativnim i propulzivnim faktorom jednako u lokalnome i nacionalnom kontekstu kao i u širem europskom pa i svjetskom sveučilišnom i kulturnom kontekstu.

Ostvarenje takvog koncepta biti će moguće zbog suradnje s vrhunskim stručnjacima i glazbenicima – gostujućim profesorima, ali i s partnerskim institucijama s kojima surađujemo dugi niz godina.

Tijekom sezone, vrlo nam je važno i omogućiti studentima kvalitetnu platformu za njihove nastupe, prezentacije i interpretatvivno usavršavanje – jednako u samostalnim nastupima kao i u sinergiji i suradnji s profesorima, pedagozima i eminentnim gostujućim glazbenicima.

Voditelji Akademske koncertne djelatnosti

doc. mr. art. Franko Božac

doc. mr. art. Sofija Cingula