Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Muzička akademija u Puli

Umjetnička djelatnost

 

 

 

 

 

Umjetnička djelatnost važan je segment rada, vizije, misije i ciljeva Muzičke akademije u Puli, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Svojim brojnim umjetničkim aktivnostima želja nam je postići dijalog i otvoriti komunikaciju – međusobno, ali i s publikom – o univerzalnim i svakodnevnim temama koje nas zaokupljaju i/ili bude naše interese. Svjesni smo činjenice da umjetnost i glazba pomažu bolje razumjeti pojave i svijet koji nas okružuju (ali i pojave i svijet koji su im prethodili). Želimo svojim radom, jednakost pozornice kao i tijekom pripreme naših nastupa, postavljati pitanja i propitkivati ljudsku svakodnevicu te upravo kroz glazbu, ispunjena duha, hrabro prkositi vremenu instant uspjeha i prividnoga sjaja.

Neki od segmenata umjetničke djelatnosti Muzičke akademije su redovite produkcije svakog Odsjeka, majstorski tečajevi eminentnih umjetnika i gostujućih predavača te multimedijalni projekti nastali u suradnji s partnerskim institucijama i akademijama. U svim navedenim aktivnostima usko se isprepliće rad studenata i njihovih mentora te gostujućih profesora i studenata.  Težnja ka izvrsnosti, koja se procjenjuje visokim umjetničkim kriterijima, pri tome je glavna nit vodilja tijekom cijelog stvaralačkog procesa (od početnih pokusa do završnih izvedbi).