Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Muzička akademija u Puli

Vesna Ivanović Ocvirk, pred.

Kontakt: vivanovic(at)unipu.hr

              vesnapiano7(at)net.hr

Nastava: Raspored nastave

Konzultacije: Raspored konzultacija

Ispiti: Raspored ispita

  • Rođena u Puli 1972. g. Sa osam godina postaje učenica klavira pri Glazbenoj školi Ivana Matetića-Ronjgova, u klasi prof. Vere Zgaga. Program osnovne glazbene škole umjesto za 6 završava za 4 g., te 1984. g. nastavlja srednjoškolsko obrazovanje u klasi prof. Čedne Osip. Iste godine nagrađena trećom nagradom na Republičkom natjecanju mladih glazbenika u Zagrebu. Sa šesnaest godina (1988. g.) upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, u klasi prof. Jakše Zlatara, na kojoj diplomira  sa dvadeset godina, u lipnju 1992. g.
  • U rujnu 1992. g. postaje djelatnica Glazbene škole I. M. Ronjgova u Puli, kao profesor klavira i umjetnički suradnik.
  • Usavršavala se na brojnim majstorskim seminarima, uglavnom u inozemstvu, od kojih izdvaja rad s prof. A. Ciccolinijem, L. Brumbergom i K. Boginom. Od prve godine studija do danas redovito nastupa (kao solist i u komornim sastavima), a posebno ističe radostan rad s mladim glazbenicima. Sudjelujući na više stotina koncerata u raznim gradovima i državama (kao izvođač, ali  i kao organizator) stiče bogato glazbeno i organizacijsko iskustvo.  U 20-tak godina radnoga staža iz njezinog je razreda na akademijama u zemlji i inozemstvu diplomiralo klavir nekoliko pijanista, koji su i sami danas pedagoški i umjetnički aktivni u sredinama gdje žive.
  • Članica je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (HDGU) – članski broj 160.
  • Godine 2002. pokreće i postaje predsjednicom Istarske glazbene scene mladih (IGSM), udruge za promicanje glazbene umjetnosti i kulture, koja posebno skrbi o mladim nadarenim istarskim glazbenicima sustavno ih prateći u njihovom školovanju organiziranjem koncerata u Puli i Istri. IGSM radi na povezivanju pedagoškog i umjetničkog aspekta oblikovanja mladih glazbenika.
  • Organizator je i umjetnički direktor nekoliko festivala komorne glazbe u Puli i Istri.  
  • Godine 2007. sudionica je 1. Sabora kulture u Istri, a 2009. I 2011.članica radnog tima za glazbu istoga, u cilju donošenja kulturne strategije Poluotoka, kao promotorica glazbenih talenata.
  • Godine 2007/2008. pri Odjelu za glazbu Sveučilišta u Puli postaje vanjski suradnik u nastavnom zvanju asistent za kolegij klavir. Pri Odjelu za glazbu danas djeluje kao profesor klavira i umjetnički suradnik, u zvanju višeg asistenta. 
  • Godine 2007. producent i izvođač na CD-u Istarske glazbene scene mladih, prvom nosaču zvuka mladih glazbenika i klasične glazbe u Istri;
  • Godine 2008. započinje suradnju sa TV Istra - kao autorica, urednica i voditeljica emisije „Glazbeni vrt“;        
  • Govori talijanski i engleski, solidno se služi francuskim, te razumije njemački i slovenski jezik.