Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Muzička akademija u Puli

Branko Škara, v. pred.

Kontakt: bskara(at)unipu.hr

Nastava: Raspored nastave

Konzultacije: Raspored konzultacija

Ispiti: Raspored ispita

Branko Škara (13. svibnja 1977., Novo mesto)

Osnovnu i srednju glazbenu školu završava u Puli, u klasi prof. Arduina Malpere. 1996. godine upisuje studij glazbene kulture pri Filozofskom fakultetu u Puli, gdje je diplomirao 2001. s temom „Harmonija Jazza“ pod mentorstvom  mr. art  Đeni Dekleve Radaković.

Tijekom školovanja i studija sudjeluje u kulturno-umjetničkom životu šire zajednice putem brojnih nastupa u raznim ansamblima :  stalni je član Puhačkog orkestra grada Pule,  Big Banda,  Salonskog orkestra, Simfonijskog orkestra INK i komornih sastava, dua BAM. Usporedno s reproduktivnim umjetničkim radom stječe prva iskustva u kompoziciji pri kreativnom studiju „5/8“ GRM-a (Gradske radionice mladih, Pula) stvarajući za potrebe produkcije dramskog studija.

Tijekom studija u Puli ostvaruje članstvo u klubu „4+“ (1997.-2001.) i stipendiju za darovite studente 2001.-2004., te na osnovu postignutih rezultata dobiva suglasnost i potporu Ministarstva za nastavak školovanja. 2000. upisuje dodiplomski studij pri Visokoj školi za glazbenu umjetnost «Ino Mirković»u Lovranu u klasi prof. Jože Kotara.

U istom periodu započinje s intenzivnim koncertiranjem i recitalnim nastupima, te pedagoškim radom u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi "Mirković"  kao nastavnik teorijskih glazbenih predmeta (solfeggio, polifonija, harmonija i klarineta), i u Općoj gimnaziji Opatija (nastavnik povijesti glazbene umjetnosti i voditelj informatičkih radionica  – izborna nastava).

Surađuje s KUD "J.Kašman" pri Pučkom otvornom učilištu, Mali Lošinj  kao dirigent ansambla i voditelj instrumentalnog tečaja.

Istovremeno razvija informatičke afinitete na tečajevima CARNet-a i Edupointa u Rijeci. Započinje suradnju s INK (Istarsko narodno kazalište, Gradsko kazalište Pula) u razdoblju 2002. – 2005., gdje djeluje kao informatičar (administracija računalne mreže, web i grafički dizajn, producent zvuka) pri odjelu propagande i marketinga INK.

2005. godine završava studij klarineta pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu, služi civilno vojni rok pri INK, te radi (zamjena) kao nastavnik klarineta i saksofona (Osnovna i srednja Glazbena škola u Puli).

Tijekom 2005. započinje specijalizaciju na programu „E-learning Tutoring“pri CARNet-ovoj E–learning akademiji u suradnji s Sveučilištem British Columbia, Kanada.

Školske godine 2005/06. zapošljava se pri O.Š. i G.Š Rivarela – Novigrad,  kao profesor glazbene kulture i solfeggia, te pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu započinje s usavršavanjem iz područja Elektroničke glazbe u klasi prof. Z.Tanodija. Pri KUD "Naša sloga“ – Babići, radi s ansamblom kao voditelj instrumentalnog tečaja duhaćih drvenih instrumenata.

U ožujku 2006. završava program „E-learning Tutoring“ ELA akademije. U travnju 2006. postaje član stručnog tima „Novigradskog proljeća“ – kreativnog festivala mladih.

Od školske godine 2006/07. zaposlen u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova“ kao profesor klarineta.

Od 2007. u naslovnom zvanju predavača pri Odjelu za Glazbu na sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Nositelj je kolegija „Računalo u glazbi“.

2009. završava specijalizaciju „Programer poslovnih aplikacija“ pri POU Mencl.

2010. završava specijalizaciju iz elektroničke glazbe pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Tanodija.

Tijekom  2010. započinje  specijalizaciju na programu „Course Design“ pri CARNet-ovoj E–learning akademiji, aplicirajući znanja u izgradnji digitalnih nastavnih materijala i e-tečaja. U tom periodu nastaje on-line tečaj Blok-flaute.

Od 2011 - 2013. Comenius koordinator u programu međunarodne suradnje

Multicultural Musical Theatre (MMT). Program uključuje didaktičku i kulturalnu razmjenu te umjetničku suradnju glazbenih škola Hrvatske, Slovenije i Austrije u periodu od 2011-2013. godine.

Rujna 2012. imenovan je voditeljem osnovne glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Puli.

Kolovoza 2013. organizira kulturnu razmjenu i koncert nizozemskog kraljevskog simfonijskog orkestra «Bragi» u Puli.

Svibnja 2014. organizira kulturnu razmjenu i koncert nizozemskog studentskog  simfonijskog orkestra «Bucie» u Zagrebu i Puli.