Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Muzička akademija u Puli

Mariza Burić, pred.

Kontakt: mariza.buric(at)gmail.com

Nastava: Raspored nastave

Konzultacije: Raspored konzultacija

Ispiti: Raspored ispita

Rođena sam 25.02.1952. u Puli, gdje sam 1971. god. završila osnovnu i srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova na odjelu za glasovir (kod prof. D. Nazor i prof. Ž. Savretić), kao i Gimnaziju pedagoškog smjera 1970. god.

Diplomirala sam matematiku i fiziku na Pedagoškoj akademiji u Rijeci, a studij glasovira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1976. god. u klasi prof. Damira Sekošana, te stekla diplomu akademskog muzičara.

Zaposlila sam se u Glazbenoj školi 1976. god. kao nastavnik matematike i fizike,  te kao profesor glasovira i dvije godine predavala sva tri predmeta. Od tada, pa do danas, predajem glasovir u Osnovnoj i Srednjoj glazbenoj školi. Povremeno sam nastupala samostalno, a u dva navrata i sa orkestrom.

U školi sam osim profesora glasovira bila  korepetitor, voditelj, zamjenik ravnatelja, pročelnik aktiva u tri navrata, član Savjeta škole, član raznih komisija, razrednik, mentor studentima, mentor profesorima početnicima, a pomažem i nastavnicima koji po mjestima Istre predaju glasovir.

Usavršavala sam se na stručnim seminarima, pripremala učenike za nastupe, natjecanja (županijska, državna i međunarodna), te bila član  ocjenjivačkog suda međunarodnog natjecanja mladih pijanista Z. Grgošević u Sesvetama, županijskog  natjecanja učenika glazbe u Rijeci.

U glazbenoj školi uvela sam koncert sa djelima hrvatskih skladatelja koji se održava svake godine javno u mjesecu ožujku. Organizirala sam nekoliko seminara za glasovirski aktiv moje škole i aktive drugih glazbenih škola u Istri, koji su vodili poznati profesori glasovira (M. Kandelaki, I. Kordić, V. Babin,  J. Zlatar, G. Stanetti). Radim na pripremi programa svih nastupa glasovirskog  odjela.

Već osmu godinu pripremam program za humanitarni koncert koji organizira Inner Wheel klub iz Pule.

Iz moje klase su stasali danas poznati akademski muzičari: Elda Krajcar Percan, Eduard Kancelar, Tamara Jurkić Sviben, Jadranka Celić. U Veneciji je diplomirala Ana Debeljuh, a u Lovranu-Zagreb Tina Kovač. U Zagrebu na M.A. studiraju glasovir tri moja učenika (R. Batelić, A. Brajković,V. Burić) Osim njih mnogi su nastavili  smjer glazbene kulture ili teoretski smjer.

Na kraju želim naglasiti da sam već deset godina pročelnik glasovirskog odjela u glazbenoj školi, i da sam u siječnju 2003. unaprijeđena u profesora mentora. Na Filozofskom fakultetu radim kao vanjski suradnik na studiju glazbene kulture. Predajem glasovir-obligatno šest godina.  Imam zvanje predavača.