Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Filozofski fakultet

Majda Čolak, asistentica

E-adresa: mcolak(pri)unipu.hr

Konzultacije u zimskome semestru: ponedjeljkom od 9:30 do 10:30 i utorkom od 10:30 do 11:30.

Rođena je 1. svibnja 1984. u Bugojnu. Osnovnu i srednju školu pohađala je u Bujama. Od 2008. godine studirala je hrvatski jezik i književnost, nastavnički smjer, na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli te je 2014. godine diplomirala radom Domene, registri i žanrovi u hrvatskome jeziku pod mentorstvom dr. sc. Blaženke Martinović.

Akademske 2014./2015. godine upisala je Poslijediplomski doktorski studij lingvistike na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Iste je godine izabrana u naslovno suradničko zvanje asistentice na Odjelu za humanističke znanosti Sveučilišta u Puli. Asistira na nekoliko kolegija s područja jezika i metodike na Filozofskome fakultetu, na Odjelu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije te na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.

Sudjelovala je u radionici Research methodology and scientific paper production in linguistics pod vodstvom prof. dr. Ide Raffaelli. 

 

Glavna su područja njezina znanstvenoga interesa stavovi prema jeziku te jezično raslojavanje.

Izlaganja na znanstvenim skupovima:

  • Stavovi doseljenika prema dvojezičnoj praksi u privatnoj i javnoj komunikaciji na Bujštini (s Dunjom Radulović) - XXXI. međunarodni znanstveni skup Jezik i njegovi učinci, 4. - 6. svibnja 2017. u Rijeci.
  • Essential and superficial properties of the written scientific register - Drugi zadarski lingvistički forum, 2015. godine u Zadru.
  • Izgovorna stvarnost glagola u hrvatskome standardnom jeziku – Konferencija Jučer, danas, sutra – slavistika, 2013. godine u Zagrebu.
  • Ortoepska norma hrvatskoga standardnog jezika u procesu jezičnoga planiranjaStulikon (1. međunarodna studentska lingvistička konferencija),  2011. godine u Beogradu.

Objavljeni radovi:

  • Domene, registri i žanrovi u hrvatskome jeziku, Tabula, 13/1, 2015., 29 - 44.
  • Izgovorna stvarnost glagola u hrvatskome standardnom jeziku, u: Zbornik radova s konferencije Jučer, danas, sutra – slavistika, ur. Krešimir Bobaš, 2014., 65 – 72.