Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Odjel za informacijsko-komunikacijske tehnologije

30.11.16.

Rezultati srednjoeuropskog natjecanja timova studenata u programiranju

U razdoblju od 18. do 20. studenog 2016. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara  održano je srednjoeuropsko natjecanje timova studenata u programiranju CERC 2016. U službenoj konkurenciji sudjelovalo je 67 timova studenata sa 28 sveučilišta iz 6 država dok su 3 tima sastavljena od učenika srednjih škola u natjecanju sudjelovala neslužbeno.

Ove je godine po prvi put pravo sudjelovanja na CERC natjecanju osigurao i tim sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, sastavljen od studenata 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija informatike. U iznimno jakoj konkurenciji sveučilišta koja iza sebe imaju dugogodišnju tradiciju izvrsnih rezultata, tim u sastavu Mateo Bošnjak, Vedran Prpić i Karlo Tvrdinić sa Odjela za informacijsko-komunikacijske tehnologije je u ukupnom poretku zauzeo 60. mjesto.

CERC natjecanje je ujedno predstavljalo i kvalifikaciju za svjetsko natjecanje timova studenata u programiranju ACM ICPC kojem će od 20. do 25. svibnja 2017. godine domaćin biti Rapid City u Sjedinjenim Američkim Državama. Pravo sudjelovanja na svjetskom natjecanju ostvarili su timovi s četiri najbolje plasirana sveučilišta.  

Od 12 problemskih zadataka koje su studenti trebali riješiti tijekom 5 sati koliko je trajalo natjecanje, najveći broj (njih 10) je riješio tim sa Sveučilišta u Varšavi. Riječ je o timu koji je i prošle godine ostvario najbolji rezultat na CERC natjecanju, a na svjetskom natjecanju ove godine osvojio srebrnu medalju. Pored spomenutog tima, na svjetsko natjecanje se plasirao i po jedan tim sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Wrocławu i Sveučilišta u Krakovu.

Potpune rezultate, zadatke i njihova rješenja moguće je pronaći na službenim stranicama natjecanja cerc.hsin.hr.