Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Odjel za informacijsko-komunikacijske tehnologije

27.01.17.

App Start Contest

App Start Contest vodeće je studentsko natjecanje u RH u izradi mobilnih i web aplikacija koje organizira najveća hrvatska studentska udruga eSTUDENT. Cilj natjecanja je okupiti studente različitih interesa (programsko inženjerstvo, dizajn, poduzetništvo) oko jednog projekta te ih povezati s vodećim hrvatskim stručnjacima.

Natjecatelji moraju imati status studenta hrvatskih sveučilišta ili ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visoke škole) u trenutnoj akademskoj godini 2016/2017. te moraju biti mlađi od 30 godina. Na natjecanju je moguće sudjelovati u timu koji se sastoji od najmanje dva, a najviše pet prijavljenih natjecatelja. Članovi tima ne moraju biti studenti istih fakulteta - potiče se raznolikost timova, a moguća je i individualna prijava.

Svi natjecatelji imaju pravo prijaviti se za vještinu Natjecanje u izradi aplikacija za pokretne uređaje (neobavezni izborni kolegij) Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu koja nosi 4 ECTS boda.

Svaki tim izrađuje aplikaciju prema vlastitoj ideji, a članovi stručnog žirija pružaju im povratne informacije stoje na raspolaganju za njihova pitanja kroz konzultacije. Natjecanje u svibnju ulazi u svoju završnu fazu u kojoj natjecatelji predaju svoje konačno rješenje. Žiri odabire 10 najboljih radova koji dobivaju priliku uživo se predstaviti i boriti za bogate novčane nagrade.

Prijave traju do 3.2.2017.godine. Više o natjecanju možete saznati ovdje.

doc. dr. sc. Tihomir Orehovački