Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Filozofski fakultet

02.10.16.

Predavanje iz kineske filozofije 4. 10. (obvezno za studente Japanskog jezika i kulture)

Javno predavanje "Pojmovi qia u klasičnim kineskim filozofijama" koje će voditi doktorica sinologije Tania Becker vom Falkenstein je obvezno za studente Japanskog jezika i kulture koji pohađaju kolegije Uvod u azijske studije 1 i Odabrana poglavlja o povijesti i kulture Istočne Azije 2.

Vrijeme i mjesto predavanja:
Utorak 4.10. u 19.30 sati u prostoru Wushu kluba Yuan Tong - Tai Chi Pula, DC Rojc Pula

O predavaču:
Dr. Tania Becker von Falkenstein doktorirala je sinologiju na Ruhrskom sveučilištu u Bochumu, Njemačka. Njeni interesi su prvenstveno antička kineska filozofija i to posebno knjiga ranog daoizma Zhuangzi o kojoj je napisala magistarsku radnju. Pet je godina istraživala karitativne organizacije u prošlosti Kine i njihov utjecaj na hospicijski pokret u Kini danas (tanatosociologija), što je i tema njenog doktorata koji je u Njemačkoj izašao u obliku knjige.
Tania je rodom iz Zagreba gdje je 80-tih završila studij povijesti umjetnosti i komparativne književnosti. Ona je autorica brojnih znanstvenih radova o Kini i članaka o modernoj kineskoj umjetnosti. Redovna je profesorica na berlinskom sveučilištu gdje predaje modernu kinesku umjetnost i članica je Upravnog odbora Saveza sinologa Njemačke.
Tania ma više od dvadeset godina iskustva u vježbanju Taiji Quana i Yoge.
Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane. Informacije: 099 710 3195, info(at)taichipula.com
yuantong-taichipula.blogspot.<wbr></wbr>com