Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Muzička akademija u Puli

Ana Šterpin Zagoranski, v. as.

Kontakt: asterpi(at)unipu.hr

              anasterpin(at)gmail.com 

Raspored: Raspored nastave

Konzultacije: Raspored konzultacija

Ispiti: Raspored ispita

Ana Šterpin Zagoranski rođena je 1978.god. u Puli. Studij klasične harmonike diplomirala je 2001. godine u klasi doc. art. Denisa Modrušana, a 2011. i studij glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Srednjoškolsko obrazovanje teoretskog i instrumentalnog ( harmonika ) odjela završila je u klasi prof. Orhide Antunović u GŠ Ivana Matetića Ronjgova u Puli.

Usavršavala se i radila je s istaknutim umjetnicima kao što su Aleksandar Skljarov, Peter Soave, Jurij Siskin, Jean Marc Fabiano. Dobitnicom je više nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Nastupala je na koncertima i festivalima u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Češkoj i Austriji.

2002.g. zaposlena je u tek osnovanom Područnom odjelu Vrsar pri Umjetničkoj školi Poreč, gdje je vodila čitavu prvu generaciju (harmoniku, klavir i solfeggio ) a koji se razvio te danas broji 50-tak učenika. Danas radi u matičnoj  školi u Poreču gdje predaje harmoniku, vodi harmonikaški orkestar, te obnaša funkciju pročelnice harmonikaškog odjela. Redovito je mentor pripravnicima, učiteljima harmonike.

Od akademske godine 2015./2016. zaposlena je kao vanjski  suradnik Muzičke akademije u Puli za predmet Metodika nastave harmonike.

2014. godine napredovala je u zvanje profesor savjetnik, a 2015. Muzička akademija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dodijelila joj je naslovno suradničko zvanje višeg asistenta za kolegije Klasična harmonika i Metodika nastave harmonike.

Za šk.god. 2010/2011. , 2013./2014., te 2014./2015. Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta dodijelili su joj  nagradu  „Oskar znanja“ za izvrsne rezultate postignute u radu s učenicima. Na 7. međunarodnom festivalu „Dani harmonike“ u Ugljeviku proglašena je i najuspješnijom profesoricom festivala.

Od 2008. u suradnji s harmonikaškim odjelom škole organizira manifestaciju  „Dani harmonike“. Manifestacija sadržava niz koncerata i predavanja s gostujućim eminentnim umjetnicima na harmonici, a surađuje s Muzičkom akademijom u Puli, Agencijom za odgoj i obrazovanje te s ostalim glazbenim školama regije.

Član  je prosudbenih komisija na natjecanjima: Međunarodni susreti harmonikaša u Puli, Hrvatsko natjecanje za harmoniku u Daruvaru, Međunarodni festival harmonike „Akordeon art“ u Sarajevu (BIH), Međunarodni festival „Dani harmonike“ u Ugljeviku (BIH), Međunarodno natjecanje Aranđelovac (Srbija).

Djeluje u radu Međunarodnog glazbenog ljetnog kampa u Tinjanu i Premanturi kao predavač harmonike i dirigent orkestra,  nastupa na edukativnim koncertima, surađuje sa raznim radionicama na projektima vezanim za harmoniku i za  pedagogiju nastave harmonike.

Redovito vodi učenike na državna i međunarodna natjecanja s kojima je osvojila preko 120 nagrada, od čega 75 prvih, te 33  apsolutnih pobjeda.

Od 1999. do 2006. g. dirigentica je harmonikaškog orkestra “Čvrčak” pri OKUD-u „Istra“ u Puli s kojim je osvojila niz prvih nagrada na renomiranim natjecanjima za harmonikaške orkestre u Evropi od kojih se najviše ističu 1.nagrade i apsolutne pobjede cjelokupnog natjecanja na 3.Evropskom festivalu harmonikaških orkestara u Pragu (Češka)  2004.god., te na 30. međunarodnom natjecanju „Citta di Castelfidardo“  (Italija), 2005.god.

Njezini učenici nastupaju na važnim koncertima i manifestacijama škole i šire kao što su Koncerti ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj , tv ciklus “Majstori svirači“, gostovanje na Prayner Konzervatoriju u Beču.

Na svim poljima svog djelovanja zalaže se za promociju klasične harmonike, za unaprjeđenje njezine struke, te za razvoj ljubavi prema glazbi i osviještenje važnosti glazbenog obrazovanja.