Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Filozofski fakultet

15.09.16.

Centar za razvoj karijera na FFZG - poziv studentima

Dragi studenti i studentice, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu osniva se Centar za razvoj karijera kojem je cilj, kroz razvoj generičkih te specifičnih znanja i vještina, dodatno osposobiti studente za potrebe tržišta rada. Jedan od kolegija koji ć‡e se nuditi u sklopu modula â€"Upravljanje društvenim promjenamaâ€" je i kolegij "€žDruštveno korisno učenje"€œ.

Društveno korisno učenje (eng. Service learning) je nastavna metoda koja studentima različitih studija omogućuje da kroz timski rad u malim grupama - radeći na razvoju i provedbi projekta kojim se rješava konkretan društveni problem - primjenjuju i pospješuju znanja i vještine stečene kroz studij, dodatno usvajaju nova znanja i vještine potrebne za buduć‡e tržište rada te ostvaruju iskustvo i kontakte važne za njihovu buduć‡u karijeru.

Društveno korisno učenje razlikuje se od volontiranja - jer osigurava kritičko mišljenje i produbljuje akademsko znanje studenata, ali i od prakse - jer se, osim primjene stečenih znanja i vještina, usmjerava i na usvajanje novih znanja i vještina; a sve to na podjednaku korist studenata i društvene zajednice.

Budući da Centar za razvoj karijera na FFZG planira uspostaviti suradnju s drugim visokoškolskim institucijama u Republici Hrvatskoj, ovim putem pokušavamo utvrditi u kojoj je mjeri studentska populacija u RH zainteresirana za sudjelovanje u projektima društveno korisnog učenja te ispitati neke odrednice trenutne razine interesa za društveno korisno učenje.

Ukoliko ste trenutno student/ica na nekoj visokoškolskoj instituciji u RH, upravo Vaše mišljenje nam je izuzetno važno€“ i stoga Vas pozivamo da sudjelujete u istraživanju dostupnom na: http://limesurvey.srce.hr/86164/lang-hr

Dodatno, molimo Vas da ovaj mail proslijedite svojim kolegicama i kolegama kako biste ih informirali o osnivanju Centra za razvoj karijera na FFZG i omogućili im da sudjelovanjem u ovom istraživanju doprinesu razvoju društveno korisnog učenja u RH.

Ukoliko ćete imati bilo kakvih pitanja vezanih uz temu istraživanja ili buduće aktivnosti Centra za razvoj karijera, javite se na mail: kmstanke@ffzg.hr