Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

9. festival dječje knjige Monte Librić

9. festival dječje knjige Monte Librić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli 2016. godine po prvi put sudjeluje na devetom izdanju Monte Librića, pulskog festivala dječje knjige, koji će se održati od 19. do 24. travnja 2016. godine u Zajednici Talijana Pula - Circolo, Carrarina 1, Pula.

...ukratko o festivalu...

"Pomnim odabirom tema i praćenjem svih aktualnosti na područuju dječje književnosti Monte Librić postaje jedan od najznačajnijih dječjih festivala u Hrvatskoj, ali i šire, koji mladom naraštaju pruža uvid u značaj književnosti.

Ovogodišnja tematska odrednica je ZvukBook, knjiga kao nedjeljivi dio zvukovnog svijeta; pokazat će se kako je sinkronizacija riječi i zvuka jedno od najvažnijih spojeva u doživljajnom smislu pročitanog teksta."

Na 9. festivalu dječje knjige Monte Librić, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je oslobođeno plaćanja prijave izlaganja te će izložiti ukupno 5 naslova publikacija:

Igri. Mala zavičajna čitanka (s primjerima iz čakavske poezije Drage Gervaisa), autorica Vjekoslava Jurdana

Odgoj i obrazovanje za danas i sutra, Ekološke i društvene paradigme, autori: Nevenka Tatković, Marina Diković i Mauro Štifanić

Education for development, urednici: Nevenka Tatković, Iva Blažević, Mirjana Radetić-Paić, Maja Ružić-Baf, Fulvio Šuran i Đeni Zuliani

Darovitost u nastavi, autori: Sandra Kadum i Dejan Hozjan

Gremo u ćap, autorica: Maja Ružić-Baf,

koji su izdanja iz Plana izdavačke djelatnosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

 Za više informacija o programu 9. festivala dječje knjige Monte Librić, možete posjetiti sljedeći link:

http://www.montelibric.sanjamknjige.hr/hr/2016/program-2016