Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Odjel za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije

Misija, vizija, ciljevi i vrijednosti

MISIJA

Kvalitetnim, aktualnim, konkurentnim, tržišno prepoznatljivim interdisciplinarnim studijskim i cjeloživotnim obrazovnim programima, u suradnji s lokalnom i regionalnom zajednicom te domaćim i međunarodnim znanstvenim institucijama, nudimo najmoderniji pristup stjecanju znanja na nacionalnoj razini. Stručni i motivirani nastavnici i znanstvenici domaćim i međunarodnim studentima omogućuju učinkovitu organizaciju u provođenju visokoškolskog i cjeloživotnog obrazovnog procesa u ugodnom okruženju. Znanstveno-istraživačkim aktivnostima aktivno doprinosimo razvoju novih spoznaja u raznorodnim znanstvenim područjima i poljima. 

VIZIJA

Odjel za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije jedinstveni je, otvoreni, kreativni regionalni centar razvoja interdisciplinarnosti u nastavi, znanstvenom istraživanju i stručnim aktivnostima koji, u cilju osnaživanja održivog razvoja društvene zajednice i prirodnog okruženja,  suvremenim pristupom znanju predviđa, stvara i uvodi visokoobrazovne, cjeloživotne i istraživačke trendove što mu omogućava nacionalnu i međunarodnu prepoznatljivost.

OPĆI CILJEVI

1.     Konkretnije pozicioniranje Odjela na Sveučilištu, jačanje integracije s ostalim sveučilišnim sastavnicama te poboljšanje konkurentnosti na državnoj i međunarodnoj razini.

2.     Unapređenje nastavnog procesa redovitom revizijom postojećih studijskih programa,  uvođenjem novih interdisciplinarnih studijskih i cjeloživotnih programa na preddiplomskoj diplomskoj i doktorskoj razini, osmišljavanjem i realizacijom ostalih oblika formalnog i neformalnog obrazovanje te ulaganjem u stručno napredovanje nastavnika.

3.     Razvoj znanstvene i stručne djelatnosti Odjela.

4.     Osnaživanje Odjelnih resursa.

5.     Snažnije povezivanje s tržištem na svim razinama, posebno redovitim unapređenjem, redefiniranjem i promocijom kompetencija i deficitarnih zanimanja koje studenti stječu na našim studijima iz interdisciplinarnih i kulturoloških područja.

VRIJEDNOSTI

Funkcioniranje Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, u svim se njegovim djelatnostima: upravnoj, nastavnoj, znanstvenoj i stručnoj, temelji na humanističkim, građanskim i demokratskim vrijednosnim načelima:

1.     Zakonitosti i pravne sigurnosti,

2.     Slobode mišljenja, izražavanja i stvaranja,

3.     Međusobnog uvažavanja, jednakosti i suradnje,

4.     Nepristranosti i pravičnosti,

5.     Snažne motivacije i proaktivnosti,

6.     Njegovanja kulture i etike javne riječi i

7.     Pridržavanja profesionalnih etičkih načela.