Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Nedostatak sreće oduzeo medalju

Na prestižnom međunarudnom sveučilišnom turniru EUROVALENCIA 2008 futsal ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osvojila je izvrsno peto mjesto.

Ovogodišnja Eurovalencia održala se od 15. 10. 2008 do 19. 10. 2008 u samom središtu Valencije i okuplila je preko 30 sveučilišta iz Europe i Svijeta. Turnir je organizirala poznata europska studentska organizacija Tofersports i na njemu je sudjelovalo preko 1000 studenata u sedam sportskih disciplina (futsal, nogomet 7, nogomet 11, košarka, odbojka, tenis i cheerleading).

Futsal ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli postavljena je za nositelja u grupi B gdje je suvereno pobijedila sve tri utakmice i osvojila prvo mjesto u grupi. Redom su pobijedili Sveučilište U.P. Cartagenu (Španjolska) s 2:1, Sveučilište Reggio Calabria (Italija) s 3:0 te domaćine Sveučilište Valenciju s 3:1 gdje se posebno istaknuo naš student Goran Tomić s tri pogodka. Osmina finala je donijela ogled sa Sveučilištem Al Akhawayn (Maroko) koji su naši dečki dobili s 2:1 ali se nažalost pri samom kraju te utakmice povrijedio naš golman. Upravo ozljeda golmana presudila je četvrfinalni ogled s Sveučilištem Comillas iz Madrida gdje smo morali priznati poraz od 2:1 nakon produžetaka. Kako su cijelu utakmicu naši igrači vršili presing igrajući s golmanom kao petim igračem, tri udarca na gol bila su dovoljna da studenti iz Comillasa odnesu vrijednu pobjedu. Sveučilište Comillas kasnije je osvojio turnir pa je naša futsal ekipa (prema sustavu bodovanja turnira) automatski osvojila peto mjesto.

Treba istaknuti da su osim osvajanja petog mjesta naši studenti ostavili izvrstan dojam svojim ponašanjem, atraktivnom igrom i fair-playom. Iako smo po tko zna koji puta na turniru bili najmanje sveučilište po broju studentske populacije to nas nije sputalo da kvalitetno prezentiramo i promoviramo naš sveučilišni sport i time omogućimo dobivanje pozivnica i za druge renomirane međunarodne sveučilišne turnire.

Futsal ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nastupila je u sljedećem sastavu: Ivan Mavrić (kap), Darko Kundović, Dean Hrelja, Branimir Martić, Luka Marić, Goran Tomić, Matija Funčić, Danijel Čelić, Josip Sušec i voditelj Dean Sinković