Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Pulski studenti u Evropskoj eliti!

Nakon osvajanja prvog mjesta na Državnom sveučilišnom prvenstvu Hrvatske u Puli tijekom svibnja 2008. naši studenti stekli su pravo sudjelovanja na Evropskom sveučilišnom prvenstu u stolnom tenisu koje se održalo u gradiću Latina u blizini Rima od 18. 06. 2008 do 22. 06. 2008. Evropska sveučilišna prvenstva organizira EUSA (European University Sport Association) koja predstavlja krovnu instituciju za koordinaciju i organizaciju istih. Na njemu sudjeluju nacionalni sveučilišni prvaci država i vrlo često se može vidjeti igrače koji su rangirani među prvih 200 na raznim profesionanim listama. Jednostavnim riječima sveučilišna sportska elita!

U Latini se okupilo oko 25 nacionalnih sveučilišnih prvaka gdje je nastupilo preko 200 studenta i studentica. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nastupilo je u muškoj kategoriji i to sa sljedećim studentima: Ivan Slavić, Saša Stankovski, Goran Antolović i Boris Preksavec. U svojstvu delegacije studente je pratio Koordinator za sport našeg sveučilišta Mr.sc. Dean Sinković, MBA.

Nažalost već prije samog odlaska, točnije dva dana prije, naš kapetan i najbolji igrač Ivan Slavić slomio je ruku i nije bio u mogućnosti nastupiti na natjecanju. Taj veliki hendikep zasigurno nas je koštao medalje jer i bez Ivana naši dečki su došli do četvrtfinala i samo ih je jedna stepenica odvajala od odličja.

Pulsko sveučilište nalazilo se u Grupi D sa sveučilišnim prvacima iz Latvije, Cipra, i Poljske i osvojila drugo mjesto nakon dvije pobjede (Latvija 3:1, Cipar 3:2) i jednog poraza (Poljska 3:2). Nakon tijesnog poraza od Poljaka, koji su osvojili prvo mjesto u grupi, naše dečke čekao je četvrfinalni ogled sa super-jakim prvakom Njemačke. Nakon izjednačujućih borbi  pobjeda je pripala  Njemcima s ukupnim rezultatom 3:1. U pojedinačnim ogledima najdalje je stigao Saša Stankovski (četvrtfinale) s trima pobjedama i porazom od sveučilišnog prvaka Rusije i vice-prvaka Evrope Igora Lakeeva.

Bez obzira što je ekipa ostala bez medalje Sveučilite Jurja Dobrile može biti jako ponosno na uspjehe svojih sportaša jer ne samo da su bili najmanje Sveučilište na natjecanju nego su i najmanje Sveučilište i u Hrvatskoj. Organizacija natjecanja bila je izvrsna pa su studenti imali dovoljno vremena upoznati svoje kolege iz cijele Evorpe, posijetiti Rim i okusiti čari noćnih izlazaka.