Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Srebro za pulske studente na Eurosportlandu 2007

Od 22. 11. do 25. 11. sportske su ekipe Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjelovale  u  sedmom po redu međunarodni sportskom turniru Eurosportland 2007 koji se održao u Milanu (Italija). Više od 1200 sportaša brojnih sveučilišta diljem svijeta okupili su se kako bi, uz igru i sportski duh, razvijali međusobne prijateljske odnose te uživali u razmjeni kultura. Natjecanja su se održala u četiri sportske discipline – košarka, futsal, odbojka i tenis.

Pulsko su sveučilište predstavljale košarkaška i futsal ekipa. Uz loše vrijeme i dobru atmosferu naše su ekipe turnir započele odlično. Futsal ekipa bila je u grupi D gdje je pobijedila ekipe HEC Paris s 5:0., Sveučilište St. Gallen s 3:0 te ponovnom pobjedom od 5:0 nad Sveučilištem Jacobs iz Bremena osvojila prvo mjesto i plasirala se u osminu finala.

Košarkaška ekipa krenula je u jednakom pobjedničkom nizu, najprije pobjedom 40:25 nad Sveučilštem Esade (Barcelona) te sat vremena kasnije odličnom utakmicom protiv Sveučilišta Jacobs iz Bremena koja je završila rezultatom 62:23. Obje momčadi Pulskog sveučilišta pobjedama su zaradile prvo mjesto u skupini.

U subotu je futsal ekipa u osmini finala u utakmici protiv ekipe Stockholm school of economics gubila s 1:0 ali su naši dečki u dramatičnoj završnici postigli dva gola i preokrenuli rezultat u svoju korist. Četvrfinale im je donijelo utakmicu protiv Sveučilišta iz Bratislave. Nakon izjednačene borbe morali su priznati poraz od 2:1 a kako je Bratislava osvojila drugo mjesto time je naša ekipa automatskii osvojilo 6. mjesto. Futsal ekipa nastupila je u sastavu Ivan Mavrić (kap), Darko Kundović, Dean Hrelja, Igor Cetina, Mijo Čulić, Marin Čude, Branimir Martić, Mladen Mavrić i voditelj Dean Sinković.

Košarkaška je ekipa posljednji dan turnira započela utakmicom četvrt finala protiv Sveučilište Vempa iz Bratislave koju su završili još jednom fenomenalnom pobjedom uz krajnji rezultat 24:21. U polufinalu dočeko ih je domaćin Sveučilište Bocconi kojeg su uz odličnu igru te bez većih problema savladali rezultatom 36:24. Finalni su okršaj odigrali protiv Sveučilišta iz Beograda koji se dokazao dostojnim protivnikom. Igra je bila izjednačena a dvorana na nogama. U posljednjem su napadu naši košarkaši pogodkom trice Dalibora Mezulića izjednačili rezultat na 29:29 te uveli utakmicu u produžetke. Uz malo više sreće na protivničkoj strani koja je prednost zaradila pomoću slobodnih bacanja, igra je na kraju završila rezultatom 38:36 pobjedom Beograda. Košarkaška ekipa nastupila je u sastavu: Denis Hadžić (kap), Dalibor Mezulić, Semil Sijamhodžić, Nikša Paravinja, Boris Sablić, Nikša Minić, Saša Gligorović i voditelj Alen Petrović.

Sveučilište Jurja Dobrile iz Pule još je jednom dokazalo da ima vrhunske sportaše koji Istri nose pehare iako su gotovo uvijek, kao i u Milanu, bili najmanje sveučilište na turniru. .

Na turniru je ekipe pratio i podržavao koordinator sportskih aktivnost Sveučilišta Mr.sc. Dean Sinković, MBA.