Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Iz Barcelone donijeli 2 srebra

Na svom su prvom službenom nastupu futsal i košarkaška ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli ostvarile izniman uspjeh. Puljani su sudjelujući na međunarodnom sveučilišnom turniru "EUROESADE 2007" osvojili dva druga mjesta i dvije srebrne medalje!


"Euroesade" je jedan od najvećih međunarodnih sveučilišni turnira u Europi.  Prvi put održan 2004. godine, postao je renomiran i priznat na svim većim europskim Sveučilištima te medijski eksponiran kao događaj koji skuplja ponajbolje svučilišne igrače Europe.  Na tom je natjecanju održanom 13. i 14. travnja 2007. u poznatom Mari Bella Pavillionu u Barceloni nastupilo oko 1.500 studenata iz 32 sveučilišta koji su se natjecali u pet sportova – futsal, košarka, odbojka, dvoransko trčanje i cheerleading. Ekipe sudionici bili su University of Lieja iz Belgije, HEC, Polytech´tours, ESSEC, ESCP iz Francuske, WHU iz Njemačke, Saint Joseph University, Lebanese American University iz Libanona, Comillas, Alfonso X El Sabio, Universidad Politécnica de valencia, IQS, Universidad de Alicante, Universidad de Girona, ESADE, Barcelona Business School iz Španjolske, Stockholm School of Economics iz Švedske, University of Fribourg iz Švicarske, Rotterdam School of Management iz Nizozemske, Universidade Católica de Portuguesa iz Portugala, Bocconi University i CUS iz Italije, University of Economics of Prague iz Češke, Univerisity of Bratislava iz Slovačke, University of East Anglia iz Velike Britanije, Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište „Jurja Dobrile“ Pula iz Hrvatske.

Pulsko Sveučilište imalo je najmanji broj sudionika, no to nije spriječilo naše sportaše da skrenu pozornost ostalih sudionika. U oštroj su konkurenciji dokazali da je kvaliteta nadvladala kvantitetu.

Futsal ekipa pulskog sveučilišta osvojila je drugo mjesto u konkurenciji 27 ekipa. Najprije su u utakmicama u skupini A s tri pobjede i jednim neriješenim rezultatom izborili direktan nastup u četvrtfinalu, a zatim s nove dvije pobjede izborili i finale protiv Comillas University iz Madrida. U finalnoj su utakmici, nažalost, u prvi plan izbili suci koji su se svojski potrudili da do pobjede »dotegle« domaćine. Počelo je ponavljanjem penala za domaće nakon obrane golmana Sveučilišta u Puli, kojeg uzgred nije ni bilo. Slijedilo je isključenje pulskog igrača, poništavanje gola, a kulminacija je bila kad je španjolski igrač u kaznenom prostoru rukom obranio udarac u posljednjoj minuti utakmice pri rezultatu 2:1. Satisfakciju za izgubljeno zlato dečkima Sveučilišta iz Pule može predstavljati buran aplauz dobiven na dodjeli medalja.

Rezultati, mali nogomet, grupa A: Sveučilište u Puli - HEC University (Pariz) 3:2, Sveučilište u Puli - Lebanese American University (Libanon) 5:0, Sveučilište u Puli - CUS University (Milano) 3:0, Sveučilište u Puli - Comillas University (Madrid) 1:1; četvrtfinale: Sveučilište u Puli - ESADE University (Barcelona) 4:0; polufinale: Sveučilište u Puli - Polytech Tours University (Pariz) 1:0; finale: Sveučilište u Puli – Comillas University (Madrid) 1:2

Futsal ekipa Sveučilišta u Puli nastupila je u sastavu: Ivan Mavrić (kapetan), Aljoša Ukotić, Dean Hrelja, Marin Čude, Josip Sušec, Darko Kundović, Danijel Čelić, Matej Slipčević i voditelj Dean Sinković.

Sličan put do srebrne medalje imali su i košarkaši Sveučilišta iz Pule. Oni su taj uspjeh ostvarili u konkurenciji 16 momčadi. Počeli su s tri pobjede u skupini, nastavili pobjedama u četvrtfinalu i polufinalu da bi u finalu igrali protiv Sveučilišta Saint Joseph iz Libanona koje broji gotovo 20 tisuća studenata. Nažalost, i u ovom su finalu suci bili prejak suparnik, pogotovo glavni sudac koji je bio Libanonac i čijom su zaslugom njegovi sunarodnjaci slavili za »pola koša«. Sveučilište iz Pule je uz srebrne medalje u svojim redovima imalo i najboljeg igrača, jer je tu titulu ponio Dalibor Mezulić.

Rezultati grupa A: Sveučilište u Puli - Stockholm School of Economics 26:17, Sveučilište u Puli - ESADE University (Barcelona) 25:22, Sveučilište u Puli - CUS University A (Milano) 28:21; četvrtfinale: Sveučilište u Puli - Lebanese American University (Libanon) 24:17; polufinale: Sveučilište u Puli - CUS University B (Milano) 16:13; finale: Sveučilište u Puli - Saint Joseph University (Bejrut, Libanon) 30:31.

Košarkaška ekipa Sveučilišta u Puli nastupila je u sastavu: Dalibor Mezulić, Denis Hadžić (kapetan), Nikša Paravinja, Nikša Minić, Ivan Puh, Ljubomir Vodenac, Zoran Jolić, Stjepan Novak, Luka Glušac i voditelj Luka Božić.