Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Medalje i na domaćem terenu i prvo državno zlato za Sveučilište Jurja Dobrile u Puli!

Sportaši Sveučilišta «Jurja Dobrile» u Puli opet su postigli izvrsne rezultate na Sveučilišnom prvenstvu Hrvatske održanom u Puli od 22.05. do 25.05. 2008. Pulsko sveučilište nastupalo je samo sa dvije ekipe jer je u istom razdoblju većina naših ekipa (rukomet, košarka, odbojka muški i žene) nastupala na međunarodnom sveučilišnom turniru HEC MERCURIALES 2008 u Parizu. Muška stolnoteniska ekipa osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju dok je futsal ekipa osvojila srebrnu medalju.

 
FUTSAL
Na ovogodišnjem sveučilišnom prvenstvu nastupalo je oko 350 studenata iz šest sportskih disciplina (futsal, košarka, odbojka, rukomet, stolni tenis i šah). Ove godine po prvi puta ekipe su igrale «final four» jer su se u prijašnjim mjesecima odigrali kvalifikacijski turniri po skupinama Sjever (Rijeka, Zagreb, Pula, Osijek, Karlovac) i Jug (Split, Zadar, Dubrovnik i Šibenik). Futsal ekipa Sveučilišta «Jurja Dobrile» u Puli osvojila je drugo mjesto u skupini Sjever na natjecanju održanom u Zagrebu 23.04. 2008. Tu su pobijedili Karlovac (8:3), Osijek (3:0), odigrali neriješeno s Rijekom (3:3) i izgubili od Zagreba (3:2). Kao drugi u Puli su igrali polufinale sa Sveučilištem iz Splita i pobijedili s 3:2 iako su na poluvremenu gubili s 2:0. U finalu ponovo su se susreli sa Sveučilištem iz Zagreba predvođeni nekolicinom hrvatskih reprezentativaca (Capar, Morina, Brnić, Penava) i izgubili s 4:1 iako je samo tri minute prije kraja rezultat bio 1:1. Za futsal ekipu pulskog sveučilišta nastupali su: Ivan Mavrić (kap), Darko Kundović, Dean Hrelja, Ervin Radulović, Branimir Martić, Luka Marić, Ivan Funčić, Goran Tomić i Danijel Čelić.
 

STOLNI TENIS
Stolnotenisači su postigli povijesni uspjeh i osvojili prvu ekipnu zlatnu medalju za pulsko sveučilište na natjecanjima sveučilišnih prvenstva Hrvatske! Predvođeni Slavićem i Stankovskim suvereno su pobijedili
Dubrovnik i Rijeku s 3:0 u polufinalu Karlovac s 3:0 a u finalu i favorizirani Zagreb s 3:1. Iako je Zagreb slovio za favorita jer su bili predvođeni iskusnim dvojcem Jalžabetić (reprezentativac Hrvatske) – Zubčić pulski studenti uspjeli su pobijediti i ostvariti nastup na Evropskom sveučilišnom prvenstvu koje će se održati u gradiću Latina pokraj Rima sljedećeg mjeseca. Za stolnotenisku ekipu pulskog sveučišta nastupali su: Ivan Slavić, Saša Stankovski, Boris Preksavec i Goran Antolović.