Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Prvi puta samostalno na Državnom sveučilišnom prvenstvu Hrvatske i odmah medalje!

Na ovogodišnjem Državnom Sveučilišnom prvenstvu pulski su sportaši dokazali kako najmanje i najmlađe hrvatsko sveučilište ostvaruje velike rezultate.
Od 09. do 13. svibnja 2007. u Splitu se održalo Državno sveučilišno prvenstvo u športu u organizaciji Sveučilišta u Splitu. Sudionici prvenstva bile su ekipe Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta u Puli te Sveučilišta u Rijeci, dok su sportaši Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Osijeku odlučili bojkotirati prvenstvo zbog vlastitih internih nesuglasica. Studenti koji su pristupili prikazali su dobar sportski duh, kvalitetnu igru i podijelili zaslužene medalje. Osim sportskih okršaja, studenti iz gotovo cijele Hrvatske uživali su u kvalitetnom druženju i razmjeni iskustava.


Sveučilište Jurja Dobrile u Puli natjecalo se u slijedećim sportovima: futsal, muška košarka, muški rukomet, ženska odbojka, muški šah i ženski šah.
Sportaši Pulskog Sveučilišta na svom su prvom nastupu na Državnom Sveučilišnom prvenstvu osvojili jedno srebro i dvije bronce
. Ženska je odbojkaška ekipa pokazala očitu nadmoć nad ostalim ekipama, no igrom (ne)sreće osvojila drugo mjesto. Bez obzira na boju medalje, nesuđeno će se zlato pamtiti. Košarkaška je ekipa nizom pobjeda došla do polufinala da bi nakraju u igri za 3. mjesto ostvarila čvrstu pobjedu protiv Zadra. Ženski šah donio je drugu broncu.


FUTSAL
Utakmice su se igrale u Maloj dvorani u sklopu sportskog centra Gripe u Splitu. Sudjelovale su ekipe iz Rijeke, Zadra, Dubrovnika, Pule, Karlovca i Splita.
U igri po sistemu „svaki protiv svakog“, futsal ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, nakon poraza od Splita i Rijeke, ostvarila je jedan neriješen rezultat protiv Zadra te dvije pobjede – protiv Karlovca i Dubrovnika te tako dospjela do 4. mjesta sveukupno. Ekipa Splita odnijela je zlato, Rijeke srebro a Zadrani su osvojili broncu.
Futsal ekipa Sveučilišta u Puli nastupila je u sastavu: Ivan Mavrić (kapetan), Aljoša Ukotić, Dean Hrelja, Marin Čude, Josip Sušec, Darko Kundović, Danijel Čelić, Branimir Martić, Marko Štampar, Goran Korać i voditelj Dean Sinković.

KOŠARKA
Utakmice su se igrale u dvorani u Dugopolju. Sudjelovale su ekipe iz Rijeke, Zadra, Dubrovnika, Pule, Karlovca i Splita.
Igralo se u skupinama pri čemu su pulski košarkaši savladali Dubrovčane te izgubili od Splita da bi se u polufinalu susreli s riječkom ekipom. U polufinalu su također igrale ekipe Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Splitu iz čijeg je susreta u finale došao Split. Pulsku je ekipu porazila Rijeka, no za treće mjesto glatko su se izborili protiv Zadra. Split je bio prvi, Rijeka druga i Pula treća.
Košarkaška ekipa Sveučilišta u Puli nastupila je u sastavu: Denis Hadžić (kapetan), Nikša Paravinja, Nikša Minić, Ivan Puh, Ljubomir Vodenac, Zoran Jolić, Saša Gligorović, Romeo Cusma Pletikos, Andrija Ivković i igrač i voditelj Dalibor Mezulić.

MUŠKI RUKOMET
Utakmice su se igrale u Velikoj dvorani u Solinu. Sudjelovale su ekipe iz Rijeke, zadra, Pule, Splita i Karlovca.
Igralo se u skupinama. Ekipa Sveučilišta u Puli u svojoj je skupini, nakon poraza od Splita, savladala Karlovac te tako došla do polufinala protiv Rijeke. Drugo polufinale igralo se između Splita i Karlovca. Split je porazio Karlovac te Rijeka Pulu da bi u napetoj završnici ipak Splićani osvojili prvo mjesto. Rijeka je bila druga, Karlovac treći a naši sportaši završili na nezahvalnom četvrtom mjestu.
Rukometna ekipa Sveučilišta u Puli nastupila je u sastavu: Matej Slipčević, Nikola Rodin, Željko Fanjak, Massimo Brajuha, Saša Vejzagić, Inko Banović, Jano Željković, Davor Turković, Siniša Vale, Alen Deumić i voditelj Dean Sinković.


ŽENSKI RUKOMET
Utakmice su se igrale u Velikoj dvorani u Solinu. Sudjelovale su ekipe iz Splita i Zadra.
Jedina utakmica održana u ženskoj konkurenciji rukometa bila je odigrana između Splita i Zadra, pri čemu je Splitska ekipa očito nadvladala te uzela zlato.


ŽENSKA ODBOJKA
Utakmice su se igrale u Velikoj dvorani u Kaštel Lukšiću. Sudjelovale su ekipe iz Rijeke, Zadra, Pule, Karlovca i Splita.
U igri po sistemu "svaki protiv svakog", pulska se ekipa pobjedama nad Karlovcem i Splitom da bi došla do finala u kojem je igrala protiv Rijeke. Iako očito nadmoćne, naše su cure u napetoj završnici prvenstvo ipak završile na drugom mjestu.
Ženska odbojkaška ekipa Sveučilišta u Puli nastupila je u sastavu: Marina Jahn, Antonija Kaleb, Nikolina Stjepanović, Vanja Radolović, Andrea Licul, Nataša Halilović, Sanja Šain, Mikela Buršić, Jana Milin i voditelj Aljoša Vitasović.

MUŠKA ODBOJKA
Utakmice su se igrale u Velikoj dvorani u Kaštel Lukšiću. Sudjelovale su ekipe iz Rijeke, Dubrovnika, Karlovca i Splita.
U igri po sistemu „svaki protiv svakog“, u muškoj konkurenciji u odbojci, Karlovac je pobjedom protiv Rijeke i Splita osvojio prvo mjesto. Nakon njega slijede Rijeka sa jednom pobjedom te Split, također sa jednom pobjedom te nakraju Dubrovnik koji nije ostvario nijednu pobjedu.

MUŠKI ŠAH
Natjecanje u šahu se održalo u sklopu hotelsko-apartmanskog naselja Resnik. Sudjelovale su ekipe iz Rijeke, Dubrovnika, Pule, Splita i Karlovca.
U pet odigranih kola momčad Rijeke osvojila je prvo mjesto sa 8,5 bodova, Split drugo sa 7,5 bodova, Dubrovnik treće sa 6,5 bodova, Pula četvrto sa 5,5 bodova te Karlovac peto sa 2,0 boda.
Muška šahovska ekipa Sveučilišta u Puli nastupila je u sastavu: Nikola Ciganović, Mario Miletić, Alen Perhat i voditelj Luka Glušac.

ŽENSKI ŠAH
Natjecanje u šahu se održalo u sklopu hotelsko-apartmanskog naselja Resnik. Sudjelovale su ekipe iz Rijeke, Pule, Splita i Karlovca.
U tri odigrana kola momčad Rijeke osvojila je prvo mjesto sa 6,0 bodova, Split drugo sa 3,5 boda, Pula treće sa 2,0 boda te Karlovac četvrto sa 0,5 bodova.
Ženska šahovska ekipa Sveučilišta u Puli nastupila je u sastavu: Sonja Bajramović i voditelj Luka Glušac.

MUŠKI STOLNI TENIS
Utakmice su se igrale u školskoj dvorani u Solinu. Sudjelovale su ekipe iz Rijeke, Zadra, Splita i Karlovca.
U igri po skupinama, Split je osvojio zlatnu medalju, Rijeka srebrnu, Karlovac brončanu a Zadar je bio četvrti.

ŽENSKI STOLNI TENIS
Utakmice su se igrale u školskoj dvorani u Solinu. Sudjelovale su ekipe iz Rijeke, Splita i Karlovca.U igri po skupinama, Split je osvojio zlatnu medalju, Karlovac srebrnu te Rijeka brončanu.