Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Futsal ekipa OET-a "Dr.Mijo Mirković" u Puli izvrsna druga!

Nakon što su zbog obveza morali preskočiti prošlogodišnje izdanje Ekonomijade, naši studenti vratili su se po nove medalje. Na Ekonomijadi 2008 (devetoj) održanoj u Rovinju od 11.05. do 14.05. 2008. godine u konkurenciji velikog broja fakulteta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije futsal ekipa Odjela za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković" u Puli ponovila je uspjeh s Ekonomijade 2006. osvojivši drugo mjesto i srebnru medalju!

Naši studenti našli su se u vrlo jakoj grupi B s Ekonomskim fakultetima iz Zagreba, Rijeke i Mostara. U vrlo attraktivnoj i neizvjesnoj igri pobijedili su sve tri utakmice (Zagreb 4:2, Rijeka 4:1 i Mostar 5:4) i osvojili prvo mjesto u grupi. Polufinale je donijelo ogled s Ekonomskim fakultetom iz Dubrovnika koju su naši studenti dobili s 6:4 te smo se u finalu našli s Veleučilištem iz Šibenika. Nažalost nakon teške utakmice koja se igrala u 17.00 sati po velikoj vrućini morali su priznati poraz od 4:3 nakon penala. U regulalarnom dijelu utakmice rezultat je bio 2:2 pa se automatski pristupilo izvođenju penala.

Treba naglasiti da su finalnu utakmicu igrali bez čak četvorice prvotimaca našeg Odjela koji su za vrijeme finala morali igrati utakmicu za svoje matične klubove (Istra, Rovinj i Poreč). Igrajuči doslovno s drugom postavom bili su blizu senzacije ali nažalost rulet penala, kao i 2006. godine, bio je naklonjen igračima iz Šibenika. Futsal ekipa OET-a nastupila je u sastavu: Ivan Mavrić (kap), Darko Kundović (najbolji strijelac turnira), Dean Hrelja, Luka Marić, Branimir Martić, Goran Tomić, Daniijel Čelić, Matija Funčić, Irvin Radulović i voditelj Dean Sinković.