Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Fenomenalni debi FET-a na Ekonomijadi 2006 - Košarkaši zlatni, futsal ekipa srebrna a odbojkašice brončane!

Studenti i studentice pulskog Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"  (FET) ostvarili su odlične rezultate u svom debiju na Ekonomijadama, sportskim susretima  studenata  ekonomskih fakulteta. Na osmoj Ekonomijadi održanoj u Umagu tijekom lipnja 2006. u konkurenciji 300 studenata s 11 fakulteta, studentima FET-a pripale su tri medalje, po jedna svakog sjaja! Košarkaši su predvođeni najboljim igračem natjecanja Daliborom Mezulićem superiorno osvojili zlatnu medalju, futsal ekipa vratila se sa srebrom, a odbojkašice su uz dozu nesreće osvojile broncu.

KOŠARKA
Košarkaši FET-a su u skupini pobijedili Ekonomski fakultet iz Zagreba (43:36), Ekonomski fakultet iz Dubrovnika (49:24) i Ekonomski fakultet iz Splita (2:0, bez borbe). U polufinalu su pobijedili Zagrebačku školu ekonomije i managementa (41:18) a u finalu Ekonomski fakultet iz Rijeke (30:16). Košarkaška ekipa nastupila je u sastavu: Dalibor Mezulić, Luka Božić, Ivan Puh, Denis Hadžić (kap), Ljubomir Vodenac, Zoran Jolić, Stjepan Novak i Luka Glušac.

FUTSAL
Futsal ekipa je osvojila drugo mjesto izgubivši u finalu nakon izvođenja penala. U skupini su bili bolji od Ekonomskih fakulteta iz Zagreba (3:1), Rijeke (3:0) i Ljubljane (17:1). U polufinalu su pobijedili Zagrebačku školu ekonomije i managementa (3:1) i u finalu se ponovo našli s Ekonomskim fakultetom iz Zagreba. Utakmica je završila 1:1 ali su Zagrebčani bili bolji u izvođenju kaznenih udaraca i pobijedili s 3:1. Futsal ekipa FET-a nastupila je u sastavu: Ivan Mavrić (kap), Darko Kundović, Dean Hrelja, Marin Čude, Aljoša Ukotić, Nebojša Živković, Josip Sušec, Vedran Siljan i voditelj Dean Sinković.

ODBOJKA
Odbojkašice su imale dosta pegula s ozljedama zbog čega su osvojile tek treće mjesto. U natjecanju je sudjelovalo pet fakulteta i igralo se po pravilu svatko sa svakim. FET je s 2:0 u setovima pobijedio Fakultet za turistički i hotelski management iz Opatije i Zagrebačku školu za ekonomiju i management, te s 2:1 Ekonomski fakultet iz Rijeke, kasnije pobjednice. Na utakmici protiv Ekonomskog fakulteta iz Zagreba ozljedile su se dvije igračice i zbog nedovoljnog broja igrača u terenu morale su predati meč što ih je stajalo boljeg plasmana - vjerojatno prvog mjesta. Odbojkaška ekipa nastupila je u sastavu: Vanja Radolović, Marina Jahn, Ivana Stojadinović, Mikela Buršić (kap), Paola Lopac, Sanja Šain i voditeljica Antonija Kaleb.