Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Filozofski fakultet

22.09.15.

Filozofski fakultet i nova akademska godina

Kolegice i kolege,

Od 16. rujna 2015. Odjel za humanističke znanosti nosi naziv Filozofski fakultet. Time je opet u upotrebi naziv koji je postojao do prosinca 2006. kada je osnovano Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, a Filozofski fakultet podijeljen u više sastavnica među kojima je bio i Odjel za humanističke znanosti. Stranice Odsjeka za povijest bit će ažurirane u skladu s novim nazivom do kraja rujna, a ovih dana bit će dovršeno i ažuriranje svih informacija i silaba za novu akademsku godinu.

Molim studente da ubuduće koriste sljedeće nazive na hrvatskom ili engleskom jeziku:
- Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Filozofski fakultet, Odsjek za povijest;
- Juraj Dobrila University of Pula, Faculty of Humanities, Department of History.

Budući da prof. dr. sc. Valnei Delbianco istječe mandat pročelnice, od 1. listopada 2015. nova dekanica Filozofskog fakulteta bit će prof. dr. sc. Klara Buršić-Matijašić. Predstojnik Odsjeka za povijest ostaje isti i tijekom sljedeće dvije godine, u drugom mandatu.

Orijentacijski dan za prvu godinu preddiplomskog i diplomskog studija bit će u četvrtak, 1. listopada. Raspored orijentacije za cijeli FF bit će uskoro objavljen. Redovita nastava započinje u ponedjeljak, 5. listopada, prema rasporedu koji će također biti na vrijeme objavljen.

Svima želim uspješan završetak ove i još bolji početak nove akademske godine!

doc. dr. sc. Igor Duda
predstojnik Odsjeka za povijest