Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Filozofski fakultet

17.01.17.

Okrugli stol o Drugom svjetskom ratu

U srijedu, 18. siječnja 2017., u 17 sati u dvorani 12 Filozofskoga fakulteta organizirano je praćenje i sudjelovanje u radu okrugloga stola „Drugi svjetski rat na slovensko-talijansko-hrvatskom pograničnom području: nasilje i sjećanje“ koji će se povodom Međunarodnoga dana sjećanja na žrtve holokausta održati u Kopru u organizaciji Znanstveno-istraživačkoga centra Kopar i partnera projekta „Palež u sjećanjima“.

Na okruglom stolu o politikama sjećanja na Drugi svjetski rat, posebno o nasilju nad civilnim stanovništvom, poput paljenja sela od strane okupacijskih sila, sudjelovat će Borut Klabjan (moderator; Znanstveno-raziskovalno središče Koper, European University Institute Firence), Kaja Širok (Muzej novejše zgodovine Slovenije), Marko Klavora (Goriški muzej), Giorgio Liuzzi (Istituto regionale per la storia del movimento di liberazione nel Friuli Venezia Giulia), Igor Jovanović (Istarsko povijesno društvo) i Gašper Mithans (Znanstveno-raziskovalno središče Koper).

Okrugli stol održat će se na engleskom jeziku s prijenosom uživo na mrežnoj stranici projekta http://www.burntinmemories.eu te s mogućnošću postavljanja pitanja.

Pozivamo sve zainteresirane studente da sudjeluju u praćenju uz mogućnost postavljanja pitanja i komentara.