Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Filozofski fakultet

16.05.17.

Terenska nastava Ljubljana-Graz-Trst

Podsjetnik na donju obavijest od 3. svibnja i na polazak ovoga četvrtka u 6.30 sati s parkirališta iza zgrade Croatia osiguranja. O svemu što ćemo posjetiti informirajte se na linkovima:

www.muzej-nz.si/sl/index.php
https://www.ljubljanskigrad.si/hr/ljubljanski-dvorac/
https://geschichte.uni-graz.at/en/suedost/seeha/
www.suedosteuropa.uni-graz.at/en
schlossberggraz.at
www.muzej-idrija-cerkno.si/index.php/sl/lokacijerazstave/stalne-razstave/partizanska-bolnica-franja.htm
www.itinerarigrandeguerra.it/Sacrario-Di-Redipuglia
www.itinerarigrandeguerra.it/Cimitero-Austroungarico-Di-Fogliano-Redipuglia
www.risierasansabba.it/home/
www.hostel-tresor.si/sl/

-----

Obavijest od 3. svibnja

Plaćanje je najvećim dijelom riješeno (150+200 kn). Na put ponesite još 50 kn (ulaznice) koje ćemo skupiti u autobusu. Od zajedničkih troškova trebat će vam još ukupno oko 12 eura (ručak u Ljubljani i Grazu), ali to će plaćati svatko sam na licu mjesta. Izvan proračuna su večere, ručak/sendvič u subotu i drugi osobni troškovi.

Program:
- četvrtak, 18. svibnja: polazak u 6.30 sati (parkiralište kod Croatije), Ljubljana, 10.30 Muzej suvremene povijesti (stalni postav o Sloveniji u 20. st. i izložba o modernizaciji svakodnevice u socijalističkoj Jugoslaviji), 13.00 ručak, smještaj, posjet Ljubljanskom gradu, slobodna večer;
- petak, 19. svibnja: polazak u 8.30, jednodnevni izlet u Graz, ručak, posjet Sveučilištu (SEEHA i CSEES), razgledavanje grada, slobodno kasno popodne, povratak u Ljubljanu;
- subota, 20. svibnja: polazak u 8.30, Cerkno (partizanska bolnica Franja), Redipuglia (kosturnica i groblja, Sočko bojište u Prvom svjetskom ratu), Trst (nacistički logor Rižarna), predvečer slobodno u Trstu, dolazak u Pulu oko 23 sata.

Detaljniji program bit će podijeljen u autobusu. U autobusu slijedi i dogovor o smještaju po sobama. Smještaj je rezerviran u hostelu u centru Ljubljane, u Čopovoj ulici, u sobama s četiri (3 sobe) i deset (2 sobe) kreveta.

izv. prof. dr. sc. Igor Duda