Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Filozofski fakultet

11.10.16.

Diplomski studij: izbor predmeta

Studenti prve godine diplomskog studija koji nisu uspjeli upisati željene predmete unutarnje izbornosti priliku za to imat će na drugoj godini studija. Na prvoj godini potrebno je upisati predviđenih osam (jednopredm.) ili četiri (dvopredm.) predmeta - onih na kojima ima slobodnih mjesta. Na 18 predmeta unutarnje izbornosti (onih koji nose po 4 boda) na današnji dan ukupno je slobodno 77 mjesta.

Ako postoji poseban razlog zbog kojega bi studentu bilo važno predmet upisati na prvoj godini (npr. razmjena preko Erasmusa, tematska povezanost predmeta ljetnog/drugog semestra s diplomskim radom zbog čega ne može čekati četvrti semestar, nemogućnost prikupljanja 24 boda iz određenog razdoblja tijekom prva tri semestra studija), student se, prema ustaljenoj proceduri, s molbom može javiti na mail adresu predstojnika Odsjeka. Molbe će biti razmotrene na sjednici Odsjeka.

O ograničenju broja studenata na predmetima unutarnje izbornosti bilo je mnogo riječi na dva Otvorena sata u siječnju i svibnju ove godine i tada su dodatno pojašnjeni razlozi postojanja ograničenja broja upisanih po predmetu te procedura koja slijedi nakon ispunjavanja kvote.

doc. dr. sc. Igor Duda
predstojnik Odsjeka za povijest