Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Rulet penala oduzeo zasluženo zlato!

Futsal ekipa Odjela za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković" Pula (OET Pula) osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju na svom prvom nastupu na Olimpijadi Ekonomista 2009 koja se održala po peti puta u Sarajevu od 11.03. do 16.03.2009. godine. Iako je naša ekipa na turniru bila jedina neporažena i primila samo jedan gol u pet utakmica, rulet penala u finalnoj utakmici presudio je u korist protivnika.

Fakulteti i Odjeli iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Austrije bili su podijeljeni po grupama a OET Pula se našao u grupi B s Ekonomskim fakultetima iz Sarajeva i Bihaća te Veleučilištem u Rijeci. Naši studenti prikazali su vrlo atraktivnu i brzu igru i sa tri pobjede (Sarajevo 2:1, Bihać 2:0 i Rijeka 2:0) suvereno osvojili prvo mjesto u grupi. U tim utakmicama se posebno istaknuo naš student Darko Kundović koji je svojim atrakcijama i asitencijama brzo pridobio simpatije publike.

Kao prvoplasirana ekipa u grupi B naši studenti su se direktno plasirali u polufinale gdje su pobijedili Ekonomski fakultet iz Podgorice s 3:0 te se plasirali u finale gdje su se sastali s Ekonomskim fakultetom iz Rijeke. Nažalost nakon teške utakmice gdje su naši studenti stalno dominirali igrom i stvarali puno prilika (poništen regularan pogodak dvije minute prije kraja) utakmica je završena 0:0. U ruletu penala protivnik je bio uspješniji tek nakon devetog izvođenja i pobijedio s 9:8.

Treba istaknuti da je futsal ekipa OET-a nastupila bez četvorice standardnih prvotimaca (Funčić, Banović, Orbanić i Hrelja) koji zbog ozljeda ili ispita nisu mogli nastupiti na ovogodišnjoj Olimpijadi ekonomista.

Olimpijadu ekonomista je organizirao Ekonomski fakultet iz Sarajeva koji to vrlo uspješno čini već petu godinu za redom. Ovogodišnje izdanje okupilo je preko 1000 studenata koji su se imali prilike natjecati  u sklopu  akademskog i sportskog programa ali i da se upoznaju putem intenzivnog sadržaja koji im je omogućen (zajednički boravak u hotelu, turistički obilazak Sarajeva,  bogat noćni program, zajednički ručkovi na Baščaršiji i sl). OET-u Pula ovo je prvi nastup na ovoj velikoj akademsko-sportskoj manifestaciji.

Futsal ekipa OET-a Pula nastupila je u sljedećem sastavu: Ivan Mavrić (kap), Darko Kundović, Danijel Čelić, Luka Marić, Goran Tomić, Ivan Marinović, Dinko Perdija i Dean Hrelja (ozljedio se na prvoj utakmici) . Kao voditelj delegacije i ekipe studente je pratio Sveučilišni Koordinator za sport Mr.sc. Dean Sinković, MBA.