Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Dva zlata za Islambašića, srebro i bronca za Bonetu!

Na Sveučilišnom prvenstvu hrvatske u Judu održanom 05.04.2009 godine u dvorani "Bogumil Toni" u Samoboru pulski studenti ostvarili su još jedan veliki rezultat osvajanjem čak šest medalja. Predvođeni vrhunskim judašem Damirom Islambašićem, koji je sa dva zlata bio i najbolji pojedinac na turniru, naši studenti pokazali su kako najmanje sveučilište u Hrvatskoj ima svjetlu budućnost i u individualnim sportovima. Nakon Elvisa Biletića koji je dvije godine osvajao krunu najboljeg studenta karatista u Hrvatskoj (2006,2007) Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dobilo je nove junake.

Na prvenstvu je nastupilo nešto manje od 100 studenta judaša i judašica sa svih Sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Za naše Sveučilište su nastupali  sljedeći studenti: Damir Islambašić (do 100 kg i otvorene borbe), Nikol Boneta (do 81 kg i otvoreno) te Filip Budiša (do 91 kg). Osim navedenih studenata trebao je i nastupiti Marko Lukić (do 100 kg) ali zbog ozljede nije putovao na natjecanje. U svojstvu Voditelja delegacije ekipe je pratio Koordinator za sport na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, Mr.sc. Dean Sinković.  Natjecanje su na vrhunskom nivou organizirali Hrvatski Judo savez i Hrvatski sveučilišni sportski savez.

Kod natjecatelja briljirao je Damir Islambašić koji je u svojoj kategoriji  "pomeo" sve protivnike atraktivnim  Ipponima  i sa pet pobjeda osvojio prvu zlatnu medalju. U otvorenim borbama (sve kategorije) bio je jednako učinkovit i sa tri pobjede osigurao još jedno zlato i epitet najboljeg judaša-studenta u Hrvatskoj. Nikol Boneta je u svojoj kategoriji imala isti omjer pobjeda i poraza kao i prvo i drugoplasirane studentice ali zbog "čudnog" pravilnika osvojila je "samo" treće mjesto i brončanu medalju. U otvorenim borbama došla je do finala gdje je morala priznati poraz od reprezentativke Hrvatske (Marjanović) i time osvojila srebrnu medalju. Filipa Budišu ždrijeb jednostavno nije mazio i već je u drugom kolu ispao od pobjednika iz njegove kategorije sa Zagrebačkog sveučilišta.

Iako je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli imalo najmanje natjecatelja na turniru, odlični pojedinačni rezultati pridonijeli su osvajanjem i dva treća mjesta u muškom i ženskom ekipnom djelu natjecanja.  Bio je to uistinu gotovo savršen dan za naše sportaše!

Inače samo natjecanje je bila vrhunska promocija hrvatskog sveučilišnog sporta gdje se istinski moglo uživati u brojnim potezima i čarima ove plemenite vještine.