Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

26.10.15.
Međunarodni projekti

Održana radionica „Širenje izvrsnosti i sudjelovanja i Marie Sklodowska-Curie akcije“

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s Europskom komisijom organizirala je u Zagrebu međunarodnu radionicu posvećenu područjima programa Obzor 2020. pod nazivom „Širenje izvrsnosti i sudjelovanja i Marie Sklodowska-Curie akcije“.

Na radionici su predstavnici Europske komisije, gospodin Telemachou te gospodin Albuquerque Silva, prezentirali Teaming, Twinning i ERA Chairs aktivnosti iz područja Širenje izvrsnosti i sudjelovanja. Predstavljene su i Marie Sklodowska – Curie akcije te mogućnosti sinergije sa strukturnim fondovima. Hrvatski znanstvenici predstavili su uspješne projekte u okviru svih navedenih aktivnosti odnosno područja. Također, s ciljem povećanja stope uspješnosti hrvatskih prijavitelja unutar programa Obzor 2020., na kraju su održane dvije praktične radionice za pisanje individualnih Marie Sklodowska – Curie prijava te prijava kolaborativnih projekata iz područja Širenje izvrsnosti i sudjelovanja.

Radionica je okupila preko 150 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Makedonije, Albanije, Rumunjske te Moldavije čime je omogućena razmjena iskustava te umrežavanje za buduće projekte.
Prezentacije s radionice možete pogledati na sljedećem linku:
http://www.obzor2020.hr/obzor2020-novosti-pregled/radionica_sirenje_izvrsnosti_i_sudjelovanja_i-msca