Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

12.10.16.
Novosti, Natječaji

Raspisan natječaj za upis studenata u I. godinu stručnog preddiplomskog studija Proizvodno strojarstvo

Stručni preddiplomski studij Proizvodnog strojarstva najnoviji je studijski program Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli - u Upisnik studijskih programa pri Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta Republike Hrvatske upisan je u rujnu 2016. godine.

Time je Sveučilšte odgovorilo na sve intenzivnije gospodarske potrebe za ovim profilom stručnjaka te brojne poticaje iz okruženja za pokretanjem studija proizvodnog strojarstva - kako Hrvatske gospodarske komore, lokalne uprave i samouprave, poduzetnika i gospodarstvenika tako i studenata. Novi studij pridonijet će realizaciji ciljeva sveučilišne Razvojne strategije za razdoblje 2016.-2020. te nacionalne Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije u području razvoja studija u STEM području. 

Završetkom ovog studija stječe se 180 ECTS bodova te potrebna znanja, kompetencije i vještine za:

  • vođenje operativne i tehnološke pripreme proizvodnje;
  • vođenje i organizaciju rada u suvremenim procesima proizvodnje;
  • organizaciju tehnologije održavanja opreme, strojeva i energetskih postrojenja;
  • osiguranje zahtijevane razine kvalitete u procesima;
  • otklanjanje problema i zastoja u proizvodnim procesima;
  • korištenje informatičke potpore u struci;
  • davanje logističke potpore proizvodnim i drugim procesima;
  • predstavljanje proizvoda i tvrtki te
  • ostala znanja, kompetencije i vještine neophodne budućim inženjerima strojarstva.

Stoga je nastavni proces, osim usvajanju teorijskih znanja, usmjeren i prema stjecanju praktičnih znanja i vještina izvedbom laboratorijskih vježbi, vježbi u praktikumima, na radilištima i u proizvodnim pogonima, što će biti od značajne pomoći studentima pri obavljanju njihovih prvih radnih zadataka na budućim radnim mjestima.

Moderno strojarstvo isprepleteno je s drugim područjima tehnike, osobito brodogradnjom, elektrotehnikom, elektronikom, računarstvom i informatikom. Interdisciplinarnost je izražena i u odnosu na ostala područja znanosti što omogućava inženjerima strojarstva apliciranje na različita radna mjesta i obavljanje raznovrsnih radnih zadataka u mnogim industrijskim granama i djelatnostima, čime pridonose gospodarskom i društvenom razvoju lokalne i šire zajednice. Program stručnog studija proizvodnog strojarstva osmišljen je sukladno trenutnim zahtjevima tržišta rada i potražnji za dinamičnošću, fleksibilnošću, poznavanjem suvremenih sofisticiranih tehnologija, usvajanjem i brzom primjenom novih tehnologija, predviđajući te dijelom i postavljajući nove trendove u proizvodnim procesima.

Svim studentima želimo srdačnu dobrodošlicu i puno uspjeha našoj prvoj generaciji budućih inženjera!

Tekst natječaja za upis te prijavnicu preuzmite na stranici: