Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

18.11.15.
Novosti

Poziv za studente: sudjelujte u radionicama „Od ideje do rješenja“ kojima je cilj izraditi održivu lokalnu strategiju za mlade

Grad Pula, Savjet mladih Grada Pule i udruga ZUM započeli su s provedbom projekta Lokalni program za mlade grada Pule. Cilj projekta jest izraditi održivu lokalnu strategiju za mlade, utemeljenu na postojećim potrebama mladih u lokalnoj zajednici. Kako bi se kreirala spomenuta strategija održat će se niz radionica „Od ideje do rješenja“.


Pozivaju se svi zainteresirani mladi, u dobi od 15 do 30 godina, s područja Pule da sudjeluju u radionicama te doprinesu razvoju Lokalnog programa za mlade grada Pule. Sudionici će na radionicama istražiti potrebe i položaj mladih u Puli te će iznijeti rješenja u obliku preporuka koje će potom prezentirati predstavnicima Grada, donositeljima odluka. Radionice će voditi Vlasta Vujačić i Zorica Višković iz Udruge ZUM te Ana Žužić iz Projektne kutije d.o.o.

Broj mjesta je ograničen stoga će se sudionicima omogućiti sudjelovanje na jednoj od tematskih radionica. Sve radionice održavat će se u Gradskoj vijećnici Grada Pule u terminima od 9.00 do 16.00 sati prema sljedećem rasporedu:
- 23. studenoga 2015 – Obrazovanje i usavršavanje
- 24. studenoga 2015. – Položaj na tržištu rada
- 25. studenoga 2015. – Zdravlje i zdravstvena zaštita
- 30. studenoga 2015. – Aktivno sudjelovanje mladih
- 1. prosinca 2015.  – Kultura i slobodno vrijeme
- 2. prosinca 2015. - Ranjive skupine mladih i njihovo uključivanje u društvo

Zainteresirani mladi mogu se prijaviti putem online obrasca, a prijave se primaju najkasnije do petka 20. studenoga 2015 ili dok se sva mjesta ne popune. Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+, Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Pule, a za sudionike je predviđen i besplatan obrok.