Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

13.01.16.
Novosti

Uputa o internom vrednovanju međunarodnog projekta i ishodovanju odobrenja

Rad na međunarodnim projektima ima relevantnu ulogu u uključivanju naše institucije u Europski istraživački prostor (ERA) i stvaranje mogućnosti razvoja izvrsnosti naših resursa, a sve to doprinosi boljoj vidljivosti i bodovanju naše institucije na natječajima za EU financijska sredstva, kao i kod procesa reakreditacije institucije.

Sukladno preporukama MZOS-a i istaknutim smjernicama u najnovijoj 'Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije', te trendovima u upravljanju i razvoju znanstveno-istraživačke djelatnosti od Sveučilišta se zahtjeva jasno i transparentno vođenje međunarodnih projekata.

U uredu za međunarodnu suradnju (nadalje: Ured) osobe zadužene za međunarodne projekte pružaju savjetodavnu podršku prijavitelju projekta u svim projektnim fazama. Usluge koje Ured pruža namijenjene su akademskom osoblju Sveučilišta kao stručna i savjetodavna pomoć kod odabira izvora međunarodnih financiranja, projektnih prijava, administrativne podrške i oblikovanja projektne ideje te kontaktiranja i pregovaranja s vanjskim partnerima, EU institucijama i nadležnim ministarstvima. Ured je također zadužen za vođenje i ažuriranje interne baze međunarodnih projekata u bilo kojoj fazi. Ured objavljuje informacije o međunarodnim projektima na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Uputu kojom se definiraju koraci u upravljanju međunarodnim projektima preuzmite u nastavku: