Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

17.12.08.

Natječaj za stipendije - CEU

Potpune i djelomične stipendije za diplomske programe i doktorate

Nude se potpune i djelomične stipendije za diplomske programe i doktorate za studij na međunarodnom sveučilištu u Budimpešti

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European Universityja (CEU) za Hrvatsku, objavljuje da je raspisan natječaj za upis na studij i za stipendije za akademsku godinu 2009./10. CEU je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike.

CEU se nalazi u samom srcu Europe, u Budimpešti, a službeni jezik na kojem se studira je engleski. CEU programi su prilagođeni Bolonjskom procesu te se nude jednogodišnji i dvogodišnji diplomski (Master) programi ovisno o broju godina studija na preddiplomskoj razini.

Paralelno uz natjecanje za upis na studij, kandidati se natječu za potpunu i/ili djelomičnu financijsku potporu za studij. Tekstovi natječaja i detaljnije informacije o programima dostupne su na stranicama nacionalnog internetskog portala o stipendijama www.stipendije.info.

 U proteklih 10 godina prosječno 20 hrvatskih studenata svake godine studira na različitim studijskim programima na CEU. U prošloj akademskoj godini 2008./09. na CEU se ukupno prijavilo 30 hrvatskih studenata od kojih je njih 21 uspješno upisalo program studija na CEU uz financijsku potporu. Iste akademske godine na CEU je studiralo 788 studenta iz više od 120 zemalja diljem svijeta što čini studijsko iskustvo na CEU izrazito međunarodnim.

 CEU je sveučilšte akreditirano u SAD-u i u Mađarskoj te dodjeljuje američke akademske titule i to iz sljedećih područja: Economics (MA, PhD), Environmental Sciences and Policy (MS, PhD), Gender Studies (MA, PhD), History (MA, PhD), International Relations and European Studies (MA), Legal Studies (LLM, MA, SJD), Mathematics and its Applications (MS, PhD), Medieval Studies (MA, PhD), Nationalism Studies (MA), Philosophy (MA, PhD), Political Science (MA, PhD), Public Policy (MA), Sociology and Social Anthropology (MA, PhD).

Rokovi za prijavu za akademsku godinu 2009/2010. su sljedeći:

  • 9. siječnja 2009. za kandidate koji se prijavljuju na CEU Erasmus Mundus programe (MASPROM, Mundus MAPP) koji moraju do navedenog roka poslati cjelovitu prijavu uključujući i rezultate testova jezika.
  • 26. siječnja 2009. za kandidate koji namjeravaju pristupiti standardiziranom testu za engleski jezik (TOEFL) i prijemnim ispitima koje CEU provodi lokalno
  • 16. ožujak 2009. za kandidate koji šalju kompletnu prijavu, tj. namjeravaju položiti standardizirani test engleskog jezika u vlastitom aranžmanu te trenutne studente CEU-a koji se prijavljuju na druge programe CEU


Dostupna je djelomična i puna financijska potpora koja se dodjeljuje na temelju akademskih rezultata ostvarenih na preddiplomskom studiju i bodovima u procesu prijave.

Prijave za upis na studijske programe i financijsku potporu za studij na CEU se vrše putem on-line obrasca kojeg možete pronaći na internetskoj stranici www.ceu.hu/admissions/apply, a popratna dokumentacija se šalje poštom direktno u CEU Admissions Office u Budimpeštu:


  Nador u. 9, 1051 Budapest, Hungary
  Tel (36-1) 327-3009, 327-3208, 327-3210, 327-3272;
  Fax (36-1) 327-3211
  E-mail: admissions@ceu.hu
  www.ceu.hu


Detaljne informacije o CEU, kao i službene brošure, dostupne su u Institutu za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb (telefon: 01/4817-195; e-mail: iro@iro.hr; web: www.iro.hr), ovlaštenom predstavniku za CEU.