Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

27.04.09.

Studentski prosvjedi

Priopćenje rektorskog kolegija i kolegija pročelnika odjela

SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE U PULI

PRIOPĆENJE REKTORSKOG KOLEGIJA I KOLEGIJA PROČELNIKA ODJELA

Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli pridružili su se prosvjedima koji već osmi dan traju u gotovo svim hrvatskim sveučilišnim središtima, zauzimanjem zgrada u Preradovićevoj, Ronjgovoj i Rovinjskoj ulici, onemogućavajući tako odvijanje nastave.

Na sastanku rektorskog kolegija i kolegija pročelnika odjela, doneseni su sljedeći zaključci:

1. Iako razumijemo njihove njihovo zalaganje za besplatnim školovanjem, kako su ti zahtjevi artikulirani u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Splitu, ne podržavamo način koji su odabrali za provođenje prosvjeda, blokiranjem nastave i dijela ispita i kolokvija, jer to što njima predstavlja slobodno djelovanje, istovremeno predstavlja ograničavanje slobode drugima.

2. Očekujemo da će se studenti prosvjednici očitovati o odazivu i o svim planiranim aktivnostima tijekom ovog prosvjeda, da će održati mirnu i dostojanstvenu atmosferu, te da ćemo čim prije nastaviti s održavanjem nastave i svih drugih aktivnosti. Svu će neodržanu nastavu, ispite i kolokvije biti potrebno nadoknaditi.

3. Senat Sveučilišta održat će sjednicu u srijedu 29. travnja, te će se također očitovati o zahtjevima studenata koji prosvjeduju.


U Puli, 27. travnja 2009.

    v. d. rektora


Prof. dr. sc. Robert Matijašić