Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

13.04.16.
Novosti

Odluka Senata o obročnoj otplati školarine

Odlukom od 1. travnja 2016. godine Senat regulira prava studenata na i proceduru zahtjeva za obročne otplate školarina na Sveučilištu:

(1) Obročna otplata školarina može se iznimno odobriti redovitim i izvanrednim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (u daljnjem tekstu: Sveučilište), upisanim na preddiplomske sveučilišne studije, diplomske sveučilišne studije, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije i preddiplomske stručne studije, pod uvjetom da im prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ne prelazi 65% proračunske osnovice koja se utvrđuje svake godine Zakonom o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske, što se dokazuje potvrdom nadležne porezne uprave.

(2) Pod zajedničkim kućanstvom podrazumijeva se obiteljska ili druga zajednica osoba koje žive na istoj adresi prebivališta i podmiruju troškove života  bez obzira na srodstvo.

(3) U sklopu obrasca za prijavu (Obrazac 1) studenti su dužni popuniti Izjavu o članovima zajedničkog kućanstva. Izjavu o zajedničkim članovima kućanstva nije potrebno ovjeravati kod javnog bilježnika.

(4) Studenti su uz prijavu dužni priložiti i presliku osobne iskaznice/potvrdu o odobrenom boravku u RH za studente strane državljane te potvrdu Službe za studene i ISVU o statusu studenta.

Tekst Odluke i potrebne obrasce (zahtjeva i izjave) preuzmite na stranici:

    UNIPU > Obrazovanje > Upisi > Uvjeti upisa > Obročna otplata školarine