Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

21.03.17.
Novosti

Inicijativa privatnog sektora za mlade

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli postalo je partnerska ustanova u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca, u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj, a koja će:

  • omogućiti studentima kvalitetne studentske prakse u uspješnim tvrtkama u skladu s priznatim međunarodnim standardima
  • poticati suradnju poslodavaca i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata tijekom obrazovanja
  • omogućiti  poslodavcima  pristup još većoj bazi talenata i potencijalnih zaposlenika.

U Inicijativu se do sada uključilo preko 120 poslodavaca, velikih kompanija i srednjih i malih tvrtki, te je dogovoreno 600 mjesta za studentsku praksu. Očekuje se daljnje uključivanje zainteresiranih poslodavaca koji će preko Inicijative studentima nuditi praksu i vrijedno radno iskustvo.

Studenti će moći, pomoću AAI@EduHr logina, pristupiti portalu INICIJATIVA ZA MLADE (http://inicijativazamlade.hup.hr/) gdje će imati pristup otvorenim stručnim praksama tvrtki u različitim sektorima gospodarstva, te će se moći prijaviti na praksu izravno poslodavcu. Poslodavac će, nakon provedene selekcije, izabrati najboljeg kandidata za praksu.

U okviru Inicijative za mlade, studentska će praksa trajati najmanje 6 tjedana, u skladu sa standardima najbolje prakse u Europskoj uniji, do 6 mjeseci, uz mogućnost cjelogodišnjeg angažmana studenta, ovisno o poslovnom ciklusu tvrtki i nastavnim programima na fakultetima.

Molimo sve zainteresirane studente da se radi pristupa portalu Inicijative ili radi dodatnih informacija jave na e-mail mtubic(at)unipu.hr.