Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

08.02.16.
Međunarodni projekti

Otvoren poziv Interreg SLO-HR

Objavljen je otvoreni poziv Programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2014.-2020. Program se izvodi na osnovi otvorenog javnog poziva, što znači da je projektne prijedloge moguće neprekidno podnositi od otvaranja poziva sve dok postoje slobodna sredstva.

Program prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u pograničnom području na dostavu prijava u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga. Detaljne uvjete i rokove za poziv na dostavu prijedloga možete pronaći u Priručniku za provedbu projekata (“Application Manual”) uključenom u Paket za prijavitelje (“Application Pack”). Paket za prijavitelje predstavlja integralni dio ove objave poziva i može se preuzeti s programske web stranice.

Prijava se može podnijeti u bilo kojem trenutku od datuma objave do datuma zatvaranja Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga ili dok se ne potroše raspoloživa sredstva. Prijave projekta mogu se neprekidno podnositi nakon objave poziva. Prvi rok za podnošenje je 11. ožujak 2016. Sljedeći rokovi za podnošenje prijava bit će objavljeni na mrežnoj stranici programa www.si-hr.eu barem dva mjeseca prije definiranog roka. Prijave koje su primljene u roku i ispunjavaju sve uvjete bit će podložne odluci Odbora za praćenje (MC).

U Programu prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska sudjeluje devet regija iz Slovenije (Pomurska regija, Podravska regija, Savinjska regija, Zasavska regija, Posavska regija, Jugovzhodna Slovenija regija, Osrednjeslovenska regija, Primorsko-notranjska regija i Obalno-kraška regija) i osam županija iz Republike Hrvatske (Primorsko-goranska županija, Istarska županija, Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska županija, Varaždinska županija, Međimurska županija i Karlovačka županija). Europski fond za regionalni razvoj osigurava iznos od 33.087.636,00 EUR za sufinanciranje projekata. Program može sufinancirati samo prihvatljive troškove, pri čemu Unija sufinancira sredstvima EFRR-a maksimalno 85 % od ukupno prihvatljivih troškova; barem 15 % mora se osigurati iz drugih izvora.

Program je osmišljen u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje i nudi financijsku potporu za prekogranične projekte koji promiču održivo, sigurno i rezonantno granično područje usvajajući pametne pristupe za očuvanje, mobilizaciju i upravljanje prirodnim i kulturnim resursima radi dobrobiti ljudi koji žive i rade na tom području ili ga posjećuju. Aktivnosti moraju pokazati prekogranični utjecaj na prihvatljivo područje ovog programa.