Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

20.05.13.

Odbojkašice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli postale Državne sveučilišne prvakinje Hrvatske!!

Tea Vitasović i Vanja Radolović osvojile i turnir odbojke na pijesku!! Pula s čak dva sporta nastupa na Europskoj Univerziijadi u Rotterdamu 2014. godine.

Državno sveučilišno prvenstvo Hrvatske 2013. pod nazivom UniSportHR Finals održalo se od 16. do 19. svibnja 2013 godine u Puli u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Na natjecanju je sudjelovalo oko 500 studenata koji su kroz kvalifikacije izborili završnicu u sedam sportskih disciplina (futsal, odbojka, rukomet, košarka, odbojka na pijesku, šah i košarka “streetball“ 3na3). Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nastupilo je u konkurenciji odbojke i odbojke na pijesku na kojima su naše studentice briljirale i osvojile dvije zlatne medalje!! Naše sveučilište trebalo je nastupiti i u kvalifikacijama u konkurenciji futsala i rukometa ali zbog lošeg termina odigravanja kvalifikacija naši  studenati sportaši nisu bili u mogućnosti natjecati se u tim sportovima.  Pored odbojke Pula očekuje i medalje u konkurenciji tenisa i stolnog tenisa a ta sveučilišna natjecanja će se održati u Zagrebu tijekom rujna i listopada 2013. godine.

Završnica odbojkaškog natjecanja održalo se u dvorani talijanske škole u Puli a pulske studentice izborile su direktni plasman kroz kvalifikacije koje su se tijekom ožujka održale u Rijeci i gdje su s 2:0 u setovima pobijedile Veleučilište iz Gospića i favorizirano Sveučilište u Rijeci. Tako su se, osim Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u završnici našle ekipe Sveučilišta iz Splita, Osijeka te Rijeke koja je prošla  zahvaljujući dodatnim kvalifikacijama. Prva polufinalna utakmica protiv Splita pokazala je da odbojka na našem sveučilištu ponovo postaje sportski brend. Nakon generacije predvođene Marinom Jahn, Antonijom Kaleb, Martinom Račić, Andreom Licul i Natašom Halilović, koja je godinama donosila brojna odličja za naše sveučilište, Sveučilište u Puli dobilo je nove zvijezde!! Mlade studentice koje mahom igraju za odobojkaške klubove iz Marčane, Rovinja i Poreča napravile su podvig i po prvi puta pulsku studentsku odbojku odvele do najvišeg postolja na Državnim prvenstvima Hrvatske. U utakmici protiv Sveučilišta iz Splita (petak 17. svibnja) sve je funkcioniralo besprijekorno, osim malog opuštanja u drugom setu, koju su naše studentice dobile 3:1 u setovima (25:21, 25:16, 19:25, 25:19). Finale se odigralo u subotu 18.svibnja u 12.00 sati a s “druge strane mreže“ ponovo su se našle studentice Sveučilišta iz Rijeke koje su u drugom polufinalu pobijedile osiječanke s 3:1 u setovima. Iako su bile pojačane s još nekoliko igračica OK Rijeka, inače državnih prvakinja Hrvatske, niti to im nije pomoglo da se osvete našim studenticama za poraz u kvalifikacijama. Naše studentice su odigrale savršen meč i niti u jednom trenutku u tri seta nisu dopustile riječankama da povedu. Predvođene kapitenicom i tehničarkom Teom Vitasović, savršenim primanjima libera Eminom Zahirović, fantastičnim napadima Vanje Radolović, Tee Sanković, Jelene Grujić i Marije Slavulj, nevjerojatnim blokovima Tihane Celije i Marije Slavulj naše su cure više nego zasluženo slavile s 3:0 u setovima (25:21, 25:14, 25:22)!! Osvajanjem prvog mjesta na UniSportHR Finalsu odbojkašice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli po prvi su puta postale Sveučilišne prvakinje Hrvatske čime su izborile plasma na Europsku Univerzijadu (European Universty Sport Games) koja će se tijekom srpnja 2014. godine održati u Rotterdamu (Nizozemska).

Da bi ova predivna priča bila još ljepša potrudile su se naše junakinje Tea Vitasović i Vanja Radolović koje su osvojile i prvo mjesto u odbojci na pijesku. Njihova nevjerojatna motivacija da odmah nakon utakmica u dvorani “trče“ na Verudelu, gdje se održalo natjeanje odbojke na pijesku, itekako se isplatila jer je naše sveučilište dobilo po prvi puta državnog prvaka i u ovoj konkurenciji. Prvog dana u grupi B s 2:0 u setovima pobijedile su ekipe Veleučilišta iz Slavonskog Broda i Sveučilišta u Rijeci čime su osvojile prvo mjesto u grupi i direktni plasman u polufinale. U subotu su odmah nakon finalne utakmice u dvorani odigrale polufinalni meč protiv studentica Veleučilišta VERN koje su ponovo apsolvirale s 2:0 u setovima. Finale je donijelo okršaj protiv studentica sa Sveučilišta iz Splita koje su pobijedile naše studentice prošle godine na Državnom sveučilišnom prvenstvu u Zagrebu. Ovaj puta splićanke nisu imale nikave šanse jer su Tea i Vanja dominirale od samog početka i “otpuhale“ protivnice s 2:0 u setovima (21:9, 21:12). Dvostruka kruna za Sveučilište Jurja Dobrile u Puli znači da će se Pula u Rotterdamu natjecati u čak dva sporta, bravo cure!!!

Sastav odbojkaške ekipe Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli:

Tea Vitasović (cap), Vanja Radolović, Marija Slavulj, Jelena Grujić, Emina Zahirović, Tea Sanković, Tihana Celija, Matea Gortan, Andrea Glavaš, Sara Terlević, Lena Radunić, Nataša Čuić i Sanja Tkalčec.

Sastav ekipe odbojke na pijesku Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli:

Tea Vitasović i Vanja Radolović

Voditelj ekipa: dr.sc. Dean Sinković, MBA