Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

25.09.13.

Poslovno usavršavanje mladih START ME UP 2013

START-UP Udruga za poticanje poduzetništva i zapošljavanje mladih ljudi, u suradnji s Istarskom županijom, Hrvatskom udrugom poslodavaca Podružnica Rijeka i FET „dr. Mijo Mirković“ treću godinu za redom provodi projekt pod nazivom Poslovno usavršavanje mladih START ME UP 2013.

Opći ciljevi projekta su promicanje poduzetničke kulture među mladima, jačanje povezanosti poslovnog i obrazovnog sektora i jačanje konkurentnosti mladih na tržištu rada. Predviđenim aktivnostima polaznici će usavršiti svoja znanja o poslovnoj ekonomiji, upoznati se s poslovanjem uspješnih tvrtki regije i potpornim institucijama poslovanja.
Edukacijski program provodit će se tijekom listopada, studenog i prosinca 2013. Ciljna skupina su studenti/-ice završne godine preddiplomskog i diplomskog redovnog studija s prebivalištem na području Istarske županije te mladi s visokom stručnom spremom bez radnog iskustva ili koji imaju manje od godinu dana radnog iskustva u struci, s prebivalištem na području Istarske županije.
Program je u potpunosti financiran od Istarske županije i njime će biti obuhvaćeno dvadeset polaznika bez ikakve naknade. Natječaj za polaznike edukacije bit će objavljen 23.09.2013. na stranicama START-UP udruge, Istarske županije i Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, a rok za prijavu na natječaj je 06.10.2013. Program će se realizirati kroz seminare poslovnih znanja, usvajanje znanja o potpornim institucijama poslovnog sektora regije te usvajanje praktičnih vještina i znanja na primjerima iz prakse. Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije, Istarska razvojna agencija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula, Obrtnička komora istarske županije ugostit će polaznike programa i upoznati ih s vlastitim djelovanjem i stanjem u gospodarstvu Istarske županije. Polaznici će također imati priliku upoznati se s radom uspješnih tvrtki i obrta regije kao što su Holcim Koromačno d.o.o., Uniline d.o.o., Tehnomont d.d,, Euroratan d.o.o., Antaris d.o.o., 05vizija.net i dr.
Polaznici koji iskažu interes za daljnjom suradnjom uključit će se u KLUB "GENERACIJA Y" kojeg vodi udruga START-UP. Aktivnosti kluba koncentriraju se  na networkingu i  daljnjem usavršavanju te usvajanju novih znanja koja članovima omogućava bolje pozicioniranje, lakši, brži i bolje pripremljen ulazak u „svijet rada“.
Više informacija o natječaju i načinu prijavu možete pronaći na www.startup-udruga.hr ili postaviti upit na start.up.udruga(at)gmail.com

S poštovanjem,
START-UP Udruga za poticanje poduzetništva i zapošljavanja mladih ljudi