Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

25.05.12.
Međunarodni projekti

Stipendije američke vlade za hrvatske profesore i asistente

Raspisan je natječaj za program Junior Faculty Development Program (JFDP) koji omogućuje profesionalno usavršavanje na najboljim američkim sveučilištima.

Hrvatska i ove godine sudjeluje u prestižnom programu akademske mobilnosti pod nazivom Junior Faculty Development Program (JFDP), koji financira američka vlada. Program JFDP pruža nastavnicima hrvatskih visokih učilišta mogućnost dobivanja stipendije za stručno usavršavanje na vrhunskim američkim sveučilištima. Novi natječaj objavljen je na internetskom portalu www.stipendije.info, a rok za prijavu je 18. lipnja 2012.

Junior Faculty Development Program (JFDP) je program američke vlade namijenjen nastavnicima iz područja društvenih i humanističkih znanosti koji predaju najmanje dvije godine na hrvatskim visokim učilištima. Od 2005. godine više od 30 nastavnika iz Hrvatske sudjelovalo je u programu JFDP, između ostalog na prestižnim sveučilištima poput University of California at Berkeley, Columbia University, Georgetown University, George Washington University, Pennyslvania State University i Rutgers University.
U okviru programa JFDP nastavnici mogu provesti jedan semestar (do 5 mjeseci) na sveučilištima u SAD-u s ciljem unaprjeđenja svojih predavačkih vještina i stručnog usavršavanja u područjima koja predaju na hrvatskim visokim učilištima. Stipendija JFDP pokriva sve troškove usavršavanja u SAD-u: putovanje, školarine, stanovanje, nabavu stručne literature, prisustvovanje stručnim konferencijama, itd.
Program JFDP u Hrvatskoj administrira Institut za razvoj obrazovanja (u ime American Councils for International Education) u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Zagrebu. Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.info
, a sve informacije o programu mogu se pronaći na stranicama www.jfdp.org ili u Institutu za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb (www.iro.hr). 

Izravna poveznica na natječaj: http://www.stipendije.info/hr/natjecaji/junior_faculty_development_program_jfdp