Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

14.01.09.

Radionica za studente pulskog sveučilišta

„EU programi za mlade i kako napisati EU projekt“

Obavještavamo Vas da će se u četvrtak 15. siječnja 2009. godine s početkom u 9.00 sati u dvorani 304 nove zgrade Odjela za ekonomiju i turizam Pulskog Sveučilišta, Preradovićeva 1 u Puli, održati radionica „EU programi za mlade i kako napisati EU projekta“.
Radionica je organizirana od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva u sklopu projekta I.C.E. – Istria Communicating Europe sufinanciranog od strane Europske Unije putem programa Europa za građane koji je centraliziranog tipa, a provodi se posredstvom Izvršne agencije za obrazovne, audio-vizualne i kulturne politike (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) za koju je nadležna Opća uprava Europske Komisije za obrazovanje i kulturu (Directorate General for Education and Culture).
Mladi su jedna od glavnih ciljnih skupina prema kojima Istarska županija usmjerava proces komunikacije o Europskoj Uniji i njenim institucijama, a putem raznih projektnih aktivnosti predviđenih u sklopu navedenog projekta. Jedna od aktivnosti je i radionica za studente Pulskog Sveučilišta.
Radionicu će održati djelatnici Zaklade, Udruge Suncokret i Asocijacije Agencija lokalne demokracije – ALDA-e iz Strasbourga.
Cilj radionice je predstaviti mogućnosti financiranja projekata mladih kroz EU fondove te ih interaktivnom metodologijom naučiti kako napisati uspješan EU projekt.